El CAP del Rally Sud començarà a funcionar a mitjans d’any, segons Salut

0
2023

L’estructura de l’edifici principal ja està acabada i ara es treballa en els exteriors i en la urbanització de l’entorn


 

El nou centre d’atenció primària (CAP) de Figueres ja és una realitat, tot i que el seu funcionament no es preveu fins d’aquí a mig any. El Departament de Salut informa que les obres avancen sense problemes i que es va sobre el calendari previst. Actualment ja està acabat l’edifici principal i ara es treballa en els exteriors i en la urbanització de l’entorn. Una altra tasca important i que encara queda pendent és equipar el centre i posar-lo en marxa definitivament. El nou CAP donarà servei al sector del Rally Sud i substituirà els mòduls prefabricats que hi ha a prop, al carrer Roca i Bros.

El centre sanitari estava pendent almenys des del 2007, quan es van instal·lar els barracons per alleugerir l’activitat de l’únic CAP que funcionava a la ciutat. I és que Figueres és l’única capital comarcal amb una xifra de 46.000 habitants que només disposa d’un centre d’atenció primària. Ara es posarà fi a aquesta mancança.

L’EDIFICI. La construcció principal té una superfície de 2.098 metres quadrats i a l’interior hi haurà una desena de consultes dedicades a la medicina de família i a la infermeria. El CAP també tindrà consultes de pediatria amb infermeria pediàtrica, i hi haurà un espai polivalent de consulta odontològica i una àrea de tractament d’extraccions. La resta d’edifici estarà dedicada a l’àrea administrativa, amb despatxos de coordinació, sala de treball administrativa, sala de reunions i biblioteca. En el seu moment el projecte també reflectia una àrea d’educació sanitària, una àrea de personal sanitari, de magatzems i instal·lacions, a més de la zona de vestíbul i recepció. A l’exterior de l’edifici hi queda força espai de solar i s’hi farà un aparcament.

L’empresa adjudicatària de les obres és Comsa, SAU, i el cost dels treballs és de 2.858.952,45 euros amb IVA inclòs. Per a l’interior de l’equipament es va parlar d’un pressupost de 600.000 euros. Tot i que el cost del nou CAP s’enfilarà gairebé als 4 milions d’euros, la intenció inicial era fer un gran complex a la zona denominada de la Sitja. Allà no només s’hi preveia el centre d’atenció primària, sinó també oficines de tots els serveis de l’administració pública que ara estan dispersos per la ciutat. Aquests plans, però, van topar amb la forta crisi econòmica i es van haver de rebaixar les pretensions de l’obra. El projecte es va refer i aleshores s’hi va planejar allò més necessari. És a dir, el nou centre d’atenció primària, el segon a la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li