El cap de Creus reobre l’accés, però manté les restriccions

0
890

Aquest cap de setmana els Agents Rurals han tancat l’accés per risc d’incendi, i tot i això, hi ha hagut denúncies


Aquest cap de setmana s’ha tancat l’accés del Parc Natural del Cap de Creus per l’alt risc d’incendi. Els Agents Rurals van tancar-lo ja que es va passar al nivell 3 del Pla Alfa. Tot i això, durant les hores que han estat els accessos tancats, algunes persones hi han accedit. Segons les xifres dels agents, entre dissabte i diumenge van advertit desenes de persones ‑algunes d’elles reiteradament—, que volien accedir a cales o fer-hi ruta.

ALGUNES DENÚNCIES. Tot i que fa dies que s’adverteix de les restriccions a l’espai, aquest cap de setmana s’han denunciat dos motoristes bascos que hi havien accedit en moto de trial i un cotxe que va travessar un camp, dues accions totalment prohibides amb l’activació del Pla Alfa. És per això que els Agents Rurals no descarten que en els pròxims dies calgui tornar a tancar el cap de Creus i fan una crida a la responsabilitat de la ciutadania.

GIRAR CUA. El cap de l’Àrea Bàsica del Gironès dels Agents Rurals, Miquel Àngel Orta, detallava que és gairebé impossible limitar l’accés al cap de Creus perquè té 10.000 ha, ja que hi ha molts camins i corriols. Tot i això, la majoria de persones que hi volien accedir aquest cap de setmana han girat cua. El regidor de seguretat del Port de la Selva, Roger Pinart, explicava que s’ha notat la reducció d’afluència de gent, però han detectat picaresca, perquè alguns que coneixen la zona hi han accedit per camins alternatius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li