El canvi de nom del pantà de Boadella no és un tema tancat, segons la Generalitat

0
814

Satisfacció lògica a Darnius després que la Comissió de Toponímia de la Generalitat va aprovar, per majoria, el canvi de nom de l’embassament de Boadella per embassament de Darnius. Va ser en la reunió del passat 19 de desembre i es reparava d’aquesta manera un greuge històric, segons admetia l’alcalde darniuenc, Eduard Payrà. I és que Darnius lluitava des de feia anys pel canvi de nom donat que el 90% del pantà es troba al seu terme municipal.
Ara Darnius té sobre la taula un dictamen oficial de la Direcció General de Política Lingüística i ja està fent les passes per executar el canvi de nom. En una nota enviada des del mateix Ajuntament, el Consistori anuncia que “ha procedit a fer el comunicat oficial als organismes públics de Catalunya” i afegeix que “s’està treballant per substituir els rètols indicadors amb la màxima rapidesa possible”. S’aprofitarà també per afegir senyalització en llocs on no està indicat l’embassament. A banda d’això, s’està treballant en l’organització d’un acte de celebració per aquest mes de febrer.

al·legacions. HORA NOVA es va posar en contacte fa unes setmanes amb la Direcció General de Política Lingüística per confirmar si el tema del canvi de nom ja estava tancat definitivament. Des del mateix Departament de Cultura es va assegurar que hi havia possiblitat de presentar al·legacions, tal com ho havia sol·licitat Boadella, i les mateixes fonts van assegurar que no existia una decisió ferma i que no es podia tirar pel dret amb el tema del canvi de retolació. També des de Cultura s’admetia que aquesta qüestió era molt complicada i gens habitual.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li