El campió de ‘powerlifting’, a casa

0
2528

Carlos Cansado, resident des de fa anys a Figueres, és l’actual campió de l’aixecament de pesos amb potència d’Espanya


A la zona alt-empordanesa hi ha campions de tota mena: des de gent que ha alçat trofeus a la gespa d’un camp de futbol fins a esportistes que han guanyat medalles olímpiques a un tatami o que han presidit el podi d’un Gran Premi de prestigi de motociclisme. Entre aquest elenc també s’hi ubica Carlos Cansado, que enguany s’ha proclamat campió absolut d’Espanya de powerlifting, el que vindria a ser l’aixecament amb potència. A més, durant aquest 2019 també ha assolit el rècord en aixecament de banca (232,5 kg) i també s’ha alçat com a campió del Drumpsofwar Powerlifting.

Aquesta disciplina, que ara viu el seu particular auge al país, consisteix en l’aixecament de pes en tres disciplines: esquats, aixecament de banca i pes mort. La xifra que va assolir en Carlos, figuerenc d’adopció de 35 anys, va superar els 500 wilks, que és la fórmula sumatòria que permet determinar el campió en aquesta competició. A més, aquesta temporada ha assolit un altre repte majúscul: el rècord estatal. Actualment, Cansado aixeca fins a 320 kg en esquats; 232,5 kg en aixecament de banca i 315 kg en pes mort.

EL RECORREGUT. Però arribar fins aquí no ha estat fàcil. En Carlos es va començar a aficionar a aquest món fa uns anys, quan es va iniciar en el món del culturisme per agafar volum. «Aquesta disciplina em va agradar tant que m’hi vaig acabar dedicant plenament», detalla. Tant és així que va decidir buidar-se en la preparació física, però també en la formació, fins a acabar assolint unes capacitats professionals completes.

Aquest nou itinerari vital va acabar en l’obertura d’un gimnàs, el Centre Esportiu EnformaGym, un aspecte que Cansado valora positivament, tot i que també reconeix que la gestió del negoci li feia difícil «evolucionar en l’àmbit competitiu». Fins llavors, Cansado havia competit en culturisme, però l’exigència en la gestió del gimnàs li va fer canviar el rumb i temptejar el powerlifting. «Em va semblar un món molt curiós i interessant, m’hi sento més còmode que en el culturisme», explica el protagonista abans d’apuntar un nou canvi en el seu itinerari: «Arribar lluny en aquesta disciplina no és fàcil, requereix molt d’esforç i temps, i per això he traspassat el gimnàs, un projecte que vaig crear amb molta il·lusió. He apostat per l’àmbit esportiu i competitiu i l’objectiu és competir a escala internacional i donar la talla». Està a l’espera de rebre una invitació de la federació russa, per exemple. Mentrestant, en Carlos es prepara alçant pesos impossibles mentre treballa de fitness coach, el camí previ a esdevenir entrenador de força, un dels seus altres reptes a l’horitzó. De moment, la trajectòria parla per si sola: és campió estatal en aixecament de banca, disciplina en la qual també suma el rècord nacional, així com subcampió en pes mort. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li