El CAF i el VentallĂł, amb les vambes a punt

0
893

Els dos clubs comencen la temporada amb més d’un centenar d’atletes en cada cas


L’atletisme local ja està en marxa, valgui el joc de paraules. I dos bons exemples en són el Club Atletisme Figueres (CAF) i el Club Atletisme Ventalló, que ja han començat a avançar en aquesta nova temporada.

El CAF, de fet, va celebrar diumenge passat a l’estadi Albert Gurt la presentació del nou curs, un acte que també va servir de context per presentar el nou equipament dels atletes de l’entitat. Enguany, el club ha vist com s’ha incrementat significativament el seu volum d’atletes: dels 140 de la temporada passada –79 en pista i 61 adherits a la secció runner– s’ha passat als 190 d’aquest nou curs –96 en pista i 94 runners–. Així doncs, la xifra d’atletes total ha crescut en un 35%.

«Hem crescut força, i això també és gràcies al nombre d’entrenadors que tenim, que fan una bona tasca i un bon treball», explica el president del club, Romà Brusés, que es lamenta que aquest creixement no és consonant amb el nivell de les instal·lacions: «La pista està en molt mal estat i els vestidors són lamentables. No es poden gastar 150.000 euros en una tanca, primer cal arreglar el que fa servir la gent realment».

D’altra banda, l’entitat figuerenca també ha esdevingut, des d’aquest curs, filial del Club Atletisme Manresa, un vincle que permetrà als atletes amb millors marques del club empordanès poder ser seleccionats i competir a la lliga estatal.

PAS ENDAVANT DEL VENTALLÓ. Qui també avança a bon ritme, d’altra banda, és el Club Atletisme Ventalló. Aquesta temporada, l’entitat comptarà amb 129 atletes en total, comptant també els joves que practiquen extraescolars. «Els últims tres anys ens hem mogut en aquestes xifres, ara mateix ens hem estabilitzat al voltant d’aquests números. Estem parlant que Ventalló és una població d’uns 600 habitants, i ara mateix tenim un grup de promoció que equivaldria al d’un club d’una ciutat», assenyala Elena Poquet, directora tècnica del club.

Des dels seus inicis, el club ventalloní s’ha erigit com un bressol de joves atletes, que per la manca d’instal·lacions específiques continuen entrenant al camp de futbol del municipi. Allà, precisament, s’hi han format, i ho continuaran fent, joves valors de l’atletisme català com ara les germanes escalenques Àfrica i Aitana Radsma, que aquesta temporada han signat un contracte amb el club Playas de Castellón, amb qui competiran.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li