El bus urbà de Figueres serà gratuït fins al 31 de desembre per fomentar l’ús del servei

0
717

Per aconseguir la targeta de gratuïtat només cal omplir un formulari a l’oficina mòbil situada a la plaça Ernest Vila mentre duri la campanya


 

Figueres ha començat una campanya de gratuïtat del bus urbà que s’allargarà fins al 31 de desembre. L’acció, que es va posar en marxa ahir dilluns, té com a objectiu fomentar l’ús del servei, apropar el transport públic a la ciutadania, fidelitzar els usuaris, i cercar-ne de nous. Aquesta iniciativa s’ha impulsat a proposta del grup municipal de Ciutadans, que ahir també era a la presentació de la iniciativa.

ELS TRÀMITS. Per aconseguir la targeta de gratuïtat només cal omplir un formulari a l’oficina mòbil situada a la plaça Ernest Vila mentre duri la campanya. Això permetrà fer ús de les quatre línies de bus operatives al centre de Figueres i que connecten Vilatenim, la zona sud i nord amb el centre.

El transport públic urbà de Figueres, que s’ofereix a través de l’empresa municipal Fisersa des de l’any 1998, té una mitjana de 470.000 usuaris anuals. El cost anual del servei és d’1.123.000 euros. Actualment, la ciutat compta amb 4 línies de bus, i una flota de 8 busos, que circulen amb una freqüència mitjana de 30 minuts, amb un preu de bitllet senzill d’1.30 €. El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Héctor Amelló, creu que “s’ha de fidelitzar l’usuari de tota la vida, buscar nous usuaris i tenir el seu feedback per millorar el servei”. També és conscient que no se solucionaran els problemes de mobilitat però “és un granet de sorra”.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz