El Bulli 1846 podrà reprendre les obres quan l’Ajuntament de Roses els doni la llicència

0
1590

Les obres van aturar-se el març del 2016 perquè no s’ajustaven a les condicions del projecte gastronòmic inicial 


La comissió d’Urbanisme ha donat llum verda al projecte d’obres exterior d’El Bulli 1846. Tan bon punt tinguin la llicència municipal de l’Ajuntament de Roses, el xef, Ferran Adrià, podrà tirar endavant l’espai de creativitat aplicada a la gastronomia. El que pretén el cuiner és que sigui una mena de “plató” per experimentar els diferents formats de la cuina.

OBRES ATURADES. El somni d’Adrià es va veure parat durant uns mesos. El mes de març 2016, l’Ajuntament de Roses va aturar les obres i va denegar-los el permís, ja que els treballs no s’ajustaven a les condicions que havien fixat el 2012. Els impulsors de l’espai gastronòmic hi havien adherit una caseta de vigilància i un pavelló d’accés, entre d’altres. Volien aixecar noves edificacions que no complien amb la normativa del Pla especial de l’entorn, ja que El Bulli està situat al Parc Natural del Cap de Creus. Cal recordar que els permisos municipals detallen que les instal·lacions de l’antic restaurant es poden ampliar fins a un 20% amb la nova edificació de l’espai.

BULLI 1846. Els promotors han reeditat el text sobre la remodelació de l’espai de cala Monjoi i l’han presentat de nou. El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, assegura que “han posat al dia el projecte”, d’aquesta manera es respecten tots els requisits ubanístics i es podrà tirar endavant l’espai de Ferran Adrià. L’últim pas per començar a treballar de nou en l’exterior és que l’Ajuntament de Roses atorgui la llicència d’obres definitiva.

2017. El xef i promotor va presentar un nou projecte després de l’aturada de màquines. L’objectiu del document actualitzat és que, a banda de legalitzar els moviments de terra que s’han fet fins ara per adequar els accessos al complex, hi haurà els nous espais d’entrada que hem dit anteriorment: una caseta de vigilància, un pavelló de control d’accés i un aparcament de 45 places per a vehicles. Els canvis que proposaven els promotors no es van tramitar de manera adequada i per aquesta raó, l’Ajuntament va aturar les obres. Finalment la comissió d’Urbanisme ha donat el vistiplau al projecte de Ferran Adrià i El Bulli 1846, quan tingui permís del consistori rosinc, podrà tornar a reprendre la remodelació. El que encara no se sap és quan serà la inauguració de l’espai.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li