El Black Music Festival aixecarà el teló al Soul Cafè de la mà de Joanjo Bosk

0
378

Doble celebració al Soul Cafè de Figueres. D’una banda, perquè el local ha estat escollit per encetar la desena edició del Black Music Festival gironí amb dos concerts, i de l’altra, perquè un d’aquests recitals servirà per presentar la nova formació de Joanjo Bosk, el músic que regenta aquest cocktail bar.
El Black Music festival és un certamen que als darrers temps s’ha encarregat d’acostar el rhythm’n’blues, soul, funk o blues a la capital de la demarcació i que amb motiu del seu desè aniversari ha decidit exportar la seva proposta a altres municipis de la província com Figueres, la Bisbal, Banyoles, Osor i la Cellera amb concerts puntuals.
La notícia de la inclusió del local en el Festival ha estat rebuda amb satisfacció per Bosk en entendre que és un reconeixement a la seva trajectòria com a programador de música en directe a la comarca. Una iniciativa arriscada i poc comuna que comença a donar fruits.
Concert d’obertura. El Festival s’iniciarà el proper dimecres (22.30 h) amb el concert dels Grateful Blues (a la foto petita), un duet de blues acústic format per Manel Rost a la veu i l’harmònica i Lluís Figueras a la guitarra, amb una dilatada experiència tocant per mig món interpretant clàssics de Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Jesse Fuller o Sonny Boy Williamson.
San telmo blues. Però serà un dia més tard, dijous (22.30 h) quan Bosk presentarà la seva nova aventura musical. San Telmo Blues és un projecte de versions en què la veu i l’harmònica de Bosk i la guitarra de Francesc Ubanell faran un repàs dels clàssics de la música americana, ja sigui del nord com del sud d’aquell continent. Una aventura pensada per a directes de petit format en què podran escoltar des de grans cançons del folklore argentí fins a clàssics del blues. Bob Dylan, Robert Johnson, Leonard Cohen, Mercedes Sosa o Rubén Blades seran alguns dels autors sotmesos al filtre dels San Telmo.
Bosk parla d’aquesta nova aventura com d’un “divertimento” que li permet retrobar-se amb la música que li agrada escoltar i que ara fa arribar al públic. Els San Telmo Blues combinaran format acústic i elèctric i les lletres de les cançons estan adaptades al castellà pel mateix Bosk amb la intenció de poder-les assaborir amb tots els seus matisos.
La cartellera. Més enllà d’aquestes dues primeres actuacions i tot i que el festival es durà a terme fora de les contrades empordaneses, la cartellera es prou interessant per aventurar-se a fer algun desplaçament a Girona. Per sobre de tots els noms sobresurt Esperanza Spalding (a la foto de baix), la nova musa del jazz, amb un poder mediàtic poc comú entre músics d’aquest estil. L’acompanyen com a caps de cartell internacionals Morcheeba, Eli ‘Paperboy’ Reed, James Hunter o els inseparables de Bob Marley, The Wailers. Mentre que SFDK, Achilifunk amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i Triphasic -el nou projecte de Llibert Fortuny i David Gómez- són les propostes nacionals destacades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li