El ‘biscuit glacé’ de Can Fàbrega

0
558

Amb l’arribada de l’estiu i la calor, la secció gastronòmica presenta unes postres refrescants i molt fàcils de fer


 

La proposta gastronòmica d’aquesta setmana torna a ser d’allò més dolça i, en aquesta ocasió, refrescant. La recepta ve de la mà d’un dels establiments amb més història de la ciutat de Figueres: la Pastisseria Fàbrega. Les postres o el dolç que ens proposen és d’allò més fàcil. Es tracta de biscuit glacé, és a dir, gelat casolà. I per elaborar-lo només necessitem quatre ingredients: nata per muntar, sucre, ous i extracte de vainilla.

ELABORACIÓ. Des de l’obrador figuerenc ens expliquen que el primer pas que cal seguir per fer el gelat casolà és muntar la nata. Per tal d’aconseguir una textura ideal, els experts aconsellen afegir-hi el sucre un cop la nata estigui «a mig muntar». Quan hi hem afegit el sucre, acabem de muntar-la bé. El segon pas és integrar-hi els ous però per fer-ho també detallen una tècnica especial.

PUNT DE NEU. Els ous cal destriar-los, és a dir, separar el rovell de la clara. Un cop destriats, batrem el rovell i l’afegim a la nata, ja muntada. En aquest moment cal que barregem la nata i el rovell batut molt a poc a poc, així quedarà ben integrat. Per una altra banda, muntem la clara fins a aconseguir la textura de punt de neu. Segons la definició exacta, «el punt de neu és el punt en el qual la clara d’ou en ésser batuda adquireix més gruix i consistència». Quan aconseguim aquesta textura, afegim la clara a la nata i també l’extracte de vainilla. Des de la Pastisseria Fàbrega expliquen que l’extracte de vainilla es pot trobar al supermercat.

REFRIGERAR 12 HORES. Un cop tenim la massa dels gelats casolans preparada, només queda omplir els diferents recipients i refrigerar-la. Aconsellen utilitzar recipients de plàstic com ara vasos petits, que també es poden trobar en qualsevol superfície comercial. Un cop omplerts els vasets els deixem al congelador, almenys 12 hores. I quan hagi passat mig dia, es poden menjar i decorar amb els ingredients que més us agradin, com ara xocolata, fruits secs o fruita, entre molts altres. La decoració i l’emplatat va a càrrec de cada casa.

PASTISSERIA FÀBREGA. Com dèiem, és una de les pastisseries amb més anys d’història de la ciutat. Tal com expliquen, l’antiga Casa Roca va anar evolucionant des de l’any 1867 fins al que és ara Can Fàbrega, una empresa familiar que consta de l’antiga però reformada pastisseria i d’una cafeteria i saló de te. D’aquesta manera, es pot dir que porten més d’un segle endolcint i innovant productes artesans, però sense oblidar-nos dels clàssics de tota la vida. L’establiment l’any 2007 va fer un gir i també ofereix servei de menjar per emportar de qualitat i segons temporada, productes delicatessen i una extensa i selecta bodega de vins, caves, champagnes i ginebres. Aquest 2020 va ser una de les pastisseries de la ciutat que va fer arribar les mones de xocolata, el dia de la Pasqua.

Si us ha agradat aquesta recepta i us ve de gust penjar-la a les xarxes socials ens podeu etiquetar a @diarihoranova i @pastisseriafabrega, amb l’etiqueta #CuinaAmbHoraNova, i així podrem compartir les vostres elaboracions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li