El barri de Sant Joan, sota l’ull de les càmeres

0
1194

El ple de Figueres va aprovar el projecte de videovigilĂ ncia, que contempla la instal·laciĂł de quinze cĂ meres a l’entorn del barri


El ple de Figueres de dijous va donar llum verda al projecte executiu per a la instal·lació de quinze càmeres de videovigilància a l’entorn del barri de Sant Joan. Aquesta actuació es farà per fases i d’ara i fins a finals d’any es col·locaran onze càmeres. Per aquesta acció hi ha prevista una partida de 250.000 euros. La resta de càmeres, quatre més, estan programades per a una tercera fase que encara no té data.

Els primers aparells es posaran a la rotonda del carrer Ter; a la cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el doctor Ferran; a la plaça Nova Icària i al carrer Món Millor. Per les quatre càmeres restants encara no hi ha la planificació. Amb l’aprovació del projecte executiu de videovigilància es posa fil a l’agulla, finalment, a una llarga reivindicació dels veïns de la zona que no s’han cansat de demanar més seguretat i una millora de la convivència. I és que els aldarulls procedents del barri de Sant Joan, on viu la comunitat gitana, alteren el dia a dia dels carrers i espais que hi limiten.

La iniciativa de les càmeres de videovigilància es va començar a gestar l’any 2014 però no va ser fins al maig del 2016 que es va aprovar inicialment el projecte. L’actuació va comptar amb el vistiplau de la comissió de control de videovigilància i la direcció general d’Administració de la Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat però el tema es va encallar i no va tirar endavant. Va ser en el ple del mes de març quan els veïns i veïnes es van agrupar sota la Coordinadora Associació de Veïns Josep Casero i van presentar una moció en què reclamaven mesures urgents en seguretat a la zona. Una d’aquestes era la instal·lació de les càmeres. Un fet que es va desencallar en el darrer ple.

Tots els grups van votar a favor del projecte exectiu de videovigilància, excepte la CUP, que creu que la mesura no resoldrà els problemes a la zona. La resta de grups van donar suport a l’acció però més d’un va coincidir que no és la solució a tots els problemes.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li