El ‘banoffee’, de @beth.aquí

0
985

La recepta d’aquesta setmana ens la proposa una bloguera figuerenca, amant de la rebosteria i del món dels dolços


 

La proposta gastronòmica d’aquesta setmana és d’allò més dolça. En aquesta edició comptem amb la col·laboració de la bloguera i pastissera Beth Sanjuan, de l’Instagram Beth@aquí. Ens presenta la recepta del banoffee, que tal com ens diu ella mateixa, «només és apte per als més llaminers.» L’especialista ens explica que des de ben petita ha tingut «passió pels dolços, per menjar-se’ls, però sobretot per fer-los.» Afegeix que la seva vida professional, en un inici, ha seguit altres camins, «però la rebosteria sempre hi ha estat present, tant si és preparant els postres en celebracions familiars o d’amics com fent pastissos per casa, per relaxar-me i gaudir-ne.» Tal com hem dit anteriorment, Beth Sanjuan té un canal de difusió de les seves receptes i de mica en mica ha anat professionalitzant la seva passió. És per això que fa uns anys, tal com explica ella mateixa, «vaig decidir inscriure’m a un curs de pastisseria a la prestigiosa escola d’hostaleria Hofmann de Barcelona, per seguir formant-me i aprenent».

LA RECEPTA. Tot i que es creu que l’origen d’aquest pastís és americà, en realitat és anglès. La paraula prové de la unió de les paraules banana (‘plàtan’) i toffee (‘confitura de llet’), que són els ingredients principals i característics d’aquesta deliciosa recepta. Primer de tot necessitem els ingredients que il·lustren la pàgina. L’especialista ens detalla que són ingredients per un motlle de 20 centímetres de diàmetre.

ELABORACIÓ. L’especialista ens diu que el primer que hem de fer per començar a elaborar el pastís és fondre la xocolata amb la mantega, barrejar-ho amb les galetes, prèviament triturades. Repartim la barreja sobre la base del motlle i ho posem al congelador durant uns 30 minuts. Un cop hagi passat el temps indicat, tallem els plàtans a rodelles de mig centímetre, aproximadament, i els anem posant per sobre la base de galeta. Llavors les cobrim amb la confitura de llet. Seguidament, amb un batedor de varetes, muntem la nata i quan comenci a quallar, hi afegim el sucre i el mascarpone, i seguim batent fins que la barreja estigui ben ferma. Llavors posem la barreja anterior per sobre el plàtan i l’almívar de llet i ho refrigerem durant, almenys, una hora. Finalment, desemmotllem el pastís i, amb un colador, hi escampem cacau al damunt. Ara ja només queda gaudir d’aquesta proposta tan dolça, assequible i fàcil de fer a casa.

A LES XARXES. Com en cada recepta que us presentem, us animem a elaborar-la i compartir-la amb nosaltres a les xarxes socials. Ens podeu etiquetar a l’Instagram del setmanari @diarihoranova i amb l’etiqueta #CuinaAmbHoraNova. Al perfil del setmanari hi podreu trobar altres receptes de cuiners i cuineres de l’Alt Empordà. I en aquesta ocasió, també podeu etiquetar directament la propietària d’aquesta recepta, @beth.aquí. En aquest perfil d’Instagram també hi trobareu altres receptes d’aquelles que fan llepar-se els dits. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li