El 84% de la població ha patit agressions masclistes o LGTBI

0
631

Així es desprèn de l’enquesta que ha fet el Consell Comarcal, i en la qual han participat 442 persones, per tenir una diagnosi a partir de la qual elaborar un protocol d’actuació


El 84% de la població alt-empordanesa ha viscut alguna situació d’agressió masclista o lgtbfòbica en algun espai públic d’oci en els últims 5 anys. Així es desprèn de l’enquesta que ha fet el Consell Comarcal, i en la qual han participat 442 persones, per tenir una diagnosi a partir de la qual elaborar un protocol d’actuació. La majoria de les agressions fan referència a manifestacions violentes que el codi penal no sanciona, encara que en alguns casos els procediments administratius, sí. I solen ser els tipus d’agressió que socialment estan més normalitzades i invisibilitzades en els entorns d’oci i festius, com ara les mirades persistents, la invasió de l’espai personal o els comentaris ofensius o degradants.

Aquesta setmana, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha presentat el Protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de l’Alt Empordà. Es tracta d’un document de referència que, segons el conseller comarcal Joan Cano, engloba tota la feina transversal que han anat fent fins ara les diferents àrees de la institució. En aquest sentit, descriu un seguit d’accions per a la prevenció de les violències masclistes i lgtbifòbiques, així com el protocol d’atenció en casos de violència d’aquest tipus als espais públics d’oci. El document defineix el rol que han de tenir els diferents agents, tant els propis que intervenen a l’espai d’oci (organitzadors, policia, punt lila o seguretat privada) com els externs (SIAD, SAI, SIE, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis socials). I per concretar com actuar, es presenten un seguit de diagrames que mostren el circuit d’atenció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li