El 80% dels participants en el Projecte Ksameu han trobat feina

0
1471

El 42,5% han fet pràctiques reals en empreses, el 27,5% han tornat al sistema educatiu i el 20% s’han inscrit en cursos ocupacionals


 

Dels 40 joves que han participat en la segona edició del programa Garantia Juvenil impulsat pel Projecte Ksameu, el 80% han aconseguit integrar-se al mercat laboral. El 42,5% han fet pràctiques reals en empreses, el 27,5% han tornat al sistema educatiu i el 20% s’han inscrit en cursos ocupacionals.

Són algunes de les dades que la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül (gestora del programa) va donar a conèixer divendres, durant l’acte de cloenda dels programes de Garantia Juvenil 2017. Un acte que es va fer a la seu de l’escola i que va comptar amb la participació de la directora general del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC), Mercè Garau; el director de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, Jesús Quiroga, i la directora dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta.

Durant la cerimònia, es va lliurar un diploma a tots els joves que han participat en el projecte singular DeVellnou i al programa integral Posa’t a Punt, dues iniciatives que tenien per objectiu que joves d’entre 16 i 29 anys que ni estudiaven ni treballaven s’inserissin al mercat laboral o tornessin al sistema educatiu.

Més concretament, el DeVellnou era un projecte de reproducció i transformació de mobiliari antic que es complementava amb pràctiques en empreses, formació en noves tecnologies i idiomes, i càpsules informatives d’emprenedoria. I el Posa’t a Punt era un programa de dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil, que es complementava amb formació en habilitats pràctiques i eines d’autogestió per a la recerca de feina en l’espai català transfronterer, i pràctiques en empreses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li