El 29 d’abril les atraccions seran gratuïtes per a les persones amb alguna discapacitat

0
2594

El 3 de maig els vallesans Doctor Prats portaran la gira ‘Avui lluny és més a prop’ a la 30a edició de l’Embarraca’t


 

Amb l’objectiu de fomentar la igualtat entre tots els col·lectius, l’Ajuntament de Figueres i les entitats de la ciutat que treballen amb el tercer sector han pactat una jornada inclusiva durant les Fires i Festes de la Santa Creu. Serà el dilluns 29 d’abril: durant tota la tarda, les persones que tinguin alguna discapacitat (sigui física o psíquica) podran pujar gratuïtament a les atraccions del recinte firal que els garanteixin una seguretat òptima.

Aquesta és una de les novetats de la programació d’enguany, que es va presentar detalladament la setmana passada [vegeu-la a les pàgines 6 i 7]. Entre el 24 d’abril i el 5 de maig s’han programat un total de 200 activitats, la majoria de les quals són gratuïtes i a l’aire lliure. D’aquestes, 120 estan organitzades per entitats, i 31 són de cultura popular.

Entre els canvis més destacats hi ha el trasllat de la Festa de l’Arbre a la pineda de la pujada del Castell; la reorientació de l’espectacle piromusical (enguany, dedicat a les llegendes del rock), que s’encararà cap al carrer de les Hortes, i el canvi de data de la Rua Infantil, que es farà el segon cap de setmana perquè el primer diumenge (dia 28) hi ha les eleccions generals. A més, a la carpa de la plaça Catalunya hi ha un doble canvi: físicament, l’entrada serà per la mateixa plaça (per ampliar l’espai), i els horaris dels balls s’avançaran per lligar-los més amb els concerts. I una novetat de la programació són els monòlegs que Toni Albà i Roger Pera faran al cinema Las Vegas.

EMBARRACA’T REVELAT. Després que la setmana passada es donés a conèixer el gruix de formacions que actuaran a la 30a edició de l’Embarraca’t, aquesta setmana s’han detallat les dates, i s’ha revelat el cap de cartell. Seran els vallesans Doctor Prats, que hi portaran la gira «Avui lluny és més a prop». La banda es va crear el 2015, però es va popularitzar ràpidament i ja ha publicat tres discos. Al setembre ja van portar els seus sons festius a l’Acústica, i ara tornaran per interpretar cançons com Caminem lluny, Ara o Les nits no moren mai a Figueres.

Això serà el 3 de maig. Però abans ja hauran passat per l’escenari de la plaça d’Europa Los Hijos de la Luna i Fernando Costa (26 d’abril), SAU30 (dia 27) o l’Orquestra Maribel (30), entre altres. I el 4 de maig tancaran la programació Jules, la Banda de Neón i Bebe.

 

*Pots consultar tota la programació, clicant aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li