El 28Ăš Terra de Trobadors rep 45.000 visites

0
648

El municipi s’ha convertit durant tres dies en una vila de l’edat mitjana i s’ha immers en les seves tradicions


 

DesprĂ©s de tres dies de festival i mĂ©s de dues-centes actuacions a peu de carrer amb un poble decorat com en l’edat mitjana i una trentena d’entitats locals treballant conjuntament perquĂš l’esdeveniment tradicional sortĂ­s tal com estava previst, tanca la 28a ediciĂł del Festival Terra de Trobadors de CastellĂł d’EmpĂșries assolint la xifra de 45.000 espectadors.

Enguany el certamen medieval ha crescut en espais i ha millorat la qualitat dels espectacles, fets que fan palesa a les declaracions de l’alcalde del municipi, Salvi GĂŒell, que en fa una valoraciĂł «positiva, ja que era un any que ens enfrontĂ vem a canvis importants, com haver augmentat el mercat un dia mĂ©s, el divendres, haver afegit nous espais fora del nucli antic com el Pont Nou o el camp d’en Capella, o haver fraccionat el popular Torneig Medieval en dues jornades, i el resultat ha estat l’esperat, ja que hem crescut en espectadors i alhora hem evitat les aglomeracions».

Pel que fa al director artístic del certamen, Isaac Morera, destaca «la millora en la qualitat dels espectacles, amb la presÚncia de formacions musicals de referÚncia, com Corvus Corax, entre altres».

EL MÉS DESTACAT. Pel que fa a les activitats que mĂ©s han agradat al pĂșblic, cal detallar que quatre-centes persones vestides d’ùpoca van participar en el Gran Sopar i l’espectacle medieval en honor al comte Ponç Hug IV que es va fer divendres. TambĂ© va aplegar molt de pĂșblic el Torneig Medieval, el Mercat Medieval, amb 120 parades o el multitudinari espectacle de foc «Spurnes», que la companyia Excalibur va presentar divendres a la façana de la basĂ­lica. TambĂ© es van fer activitats de tipus culte, com els concerts del III Cicle de MĂșsica So de Lonh, amb Locus Desperatus i Mos Azimas, i tambĂ© les 3 conferĂšncies del Cicle Miquel Pujol Canelles.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz