El 28è Terra de Trobadors rep 45.000 visites

0
1802

El municipi s’ha convertit durant tres dies en una vila de l’edat mitjana i s’ha immers en les seves tradicions


 

Després de tres dies de festival i més de dues-centes actuacions a peu de carrer amb un poble decorat com en l’edat mitjana i una trentena d’entitats locals treballant conjuntament perquè l’esdeveniment tradicional sortís tal com estava previst, tanca la 28a edició del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries assolint la xifra de 45.000 espectadors.

Enguany el certamen medieval ha crescut en espais i ha millorat la qualitat dels espectacles, fets que fan palesa a les declaracions de l’alcalde del municipi, Salvi Güell, que en fa una valoració «positiva, ja que era un any que ens enfrontàvem a canvis importants, com haver augmentat el mercat un dia més, el divendres, haver afegit nous espais fora del nucli antic com el Pont Nou o el camp d’en Capella, o haver fraccionat el popular Torneig Medieval en dues jornades, i el resultat ha estat l’esperat, ja que hem crescut en espectadors i alhora hem evitat les aglomeracions».

Pel que fa al director artístic del certamen, Isaac Morera, destaca «la millora en la qualitat dels espectacles, amb la presència de formacions musicals de referència, com Corvus Corax, entre altres».

EL MÉS DESTACAT. Pel que fa a les activitats que més han agradat al públic, cal detallar que quatre-centes persones vestides d’època van participar en el Gran Sopar i l’espectacle medieval en honor al comte Ponç Hug IV que es va fer divendres. També va aplegar molt de públic el Torneig Medieval, el Mercat Medieval, amb 120 parades o el multitudinari espectacle de foc «Spurnes», que la companyia Excalibur va presentar divendres a la façana de la basílica. També es van fer activitats de tipus culte, com els concerts del III Cicle de Música So de Lonh, amb Locus Desperatus i Mos Azimas, i també les 3 conferències del Cicle Miquel Pujol Canelles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li