El 2018 arreglaran carreteres de Camallera i Vilaür, Vilafant i Borrassà, i St. Pere de Rodes

0
1890

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà serà l’administració comarcal que rebrà més diners: 957.130 euros


 

Al llarg de l’any que ve la Diputació de Girona invertirà 808.000 euros per millorar la carretera GIP-5129 entre Vilafant i Borrassà; 786.000 euros per millorar la via que uneix Camallera i Vilaür, i 200.000 euros més per arranjar la carretera de Sant Pere de Rodes, al terme del Port de la Selva. Són només algunes de les inversions que es finançaran amb el pressupost de l’administració provincial, aprovat dimarts passat en un Ple extraordinari.

Els comptes globals del 2018 pugen a 132,9 milions d’euros, un 9,4% més que els d’aquest 2017. Però aquests diners són la suma dels pressupostos de la Corporació, i de les quatre entitats públiques que engloba (Dipsalut, Xaloc, el Conservatori de Música Isaac Albéniz i els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada). El pressupost estricte per a la Corporació és de 127 milions, un 9,6% més que el 2017. I aquí sí que s’hi inclouen les dotacions dels organismes que depenen de la Diputació, com el Consorci de la Costa Brava, que el 2018 tindrà un pressupost de 18.803.580,78 euros.

Repartint els diners per àrees, el gruix més important de la despesa (27% del total) serà per Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar; seguida per les àrees de Territori i Sostenibilitat i Cooperació Local (21%), i Promoció Econòmica, Administració i Hisenda (15%). Els òrgans de govern rebran el 14%, i el fons de contingència, el 2% (3 milions d’euros de reserva per a despeses imprevistes).

Durant el Ple en què es van aprovar els comptes, els grups que hi van donar suport (tots menys la CUP) van destacar l’increment de 4 milions d’euros per al Fons de Cooperació Local. L’any vinent es reservaran 18,3 milions d’euros per incentivar les inversions municipals. En aquest sentit, el president de la Diputació, Pere Vila, va ressaltar que han fet un esforç “titànic” per aconseguir-ho. “Les principals protagonistes del pressupost continuen sent les entitats locals, que són destinatàries del 51% de les subvencions i transferències”, va dir, i va afegir que “és el nostre ADN”.

D’altra banda, Vila també va destacar que l’increment pressupostari permetrà ampliar tres pilars bàsics: el compromís social (Dipsalut continua sent l’organisme autònom amb més pressupost), el desenvolupament econòmic (el Patronat de Turisme Costa Brava Girona assoleix els 6,7 milions d’euros) i les inversions territorials. A més, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà serà l’administració gironina que l’any que ve ingressarà més diners de la diputació: fins a 957.130 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li