Editorial: Hauríem de veure “telescombraria”?

0
674

Els nens i nenes de cinquè del col·legi Cor de Maria parlen de la importància dels pares a l’hora d’escollir els programes adients a cada llar


Molta gent mira programes que es classifiquen com a “telescombraria”. Se’ls anomena així perquè es posa a persones famoses, o no tant, en situacions extremes. A vegades, fins i tot ridícules per tal de guanyar diners o renom, i en altres ocasions, per explicar-ne certes intimitats sense el seu consentiment.

En tots aquests programes se sol emprar un vocabulari vulgar i groller del qual poc podem aprendre. Encara que la majoria s’emeten en franja horària de nit, també n’hi ha de tarda que els/les nens/es podem veure.

Considerem que els pares han de saber triar quins programes deixen mirar als seus/ves fills/es i veure què els hi aporten: entreteniment, informació, diversió… i pactar-ho. Una cosa ben diferent és què miren els grans. Els espectadors adults són lliures de veure el que vulguin.
Així doncs, el que creiem és en el dret a la llibertat de cadascú i encara que sabem que hi ha programes que no són els més adients i no agraden a tothom, cadascú té dret a triar què vol veure sense haver de justificar-se davant els altres.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz