Dos espectacles marcaran l’inici i el final de la festa de la Candelera de Castelló d’Empúries

0
701

La festa major d’hivern programa diferents activitats del 28 de gener al 2 de febrer


Castelló d’Empúries aquest any sí que podrà celebrar la festa de la Candelera. Aquesta és la festa petita o festa d’hivern i la situació pandèmica ha fet anul·lar algunes de les activitats tradicionals com la trobada de puntaires o el campionat de botifarra. Tot i això, la festivitat ha pogut recuperar altres actes com ara la ballada de sardanes, que si fa bon temps, es tornarà a fer a la plaça dels Homes. D’altra banda, cal destacar que durant els cinc dies de festa hi haurà exposicions, visites guiades i actes per a totes les edats. Des del consistori detallen que per assistir a algunes de les activitats o dels espectacles programats cal fer una reserva prèvia d’entrada. Les entrades estan disponibles al web municipal www.castello.cat des de dissabte passat.

SARDANES A LA PLAÇA. Des de l’Ajuntament de Castelló expliquen que es recupera l’espai tradicional de ballades de sardanes, si el temps ho permet. Cal destacar que les sardanes aniran a càrrec de la Cobla Rossinyolets, el dissabte al migdia, i de la Cobla Forment del Montgrí, a quarts de dotze, el dia de la Candelera.

ELS ESPECTACLES. Els plats forts de la festa de la Candelera seran els espectacles d’inauguració i de tancament que aniran a càrrec de Fel Faixedas i Marc Timón, respectivament. Fonts municipals detallen que els actes amb més renom de la programació són els espectacles de Faixedas i Punt, que es tracta d’un espectacle d’humor de petit format amb històries esbojarrades, improvisacions compartides i riures assegurats. I el que marcarà el punt final de la celebració, el dia 2 de febrer, per tancar la festa, serà el musical Apologia i escarni de l’estupidesa humana de Marc Timón. El músic i castelloní presenta una obra sobre la moral, l’amor i un talp màgic que mossega el penis de les persones.

ESPIGA I TIMÓ 2022. Aquest és un dels premis que, cada any, entrega l’Ajuntament de Castelló d’Empúries a persones o entitats destacades de la població. El lliurament de l’Espiga i Timó d’aquest any tornarà a celebrar-se dins la programació de la Candelera i l’acte d’entrega es farà a la capella del convent de Santa Clara dissabte 29 de gener, a les 11 del matí.


  • Consulta el programa de la Festa de la Candelera, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li