Dones: encara no hi ha igualtat

0
1088

Encara no tenim la igualtat plena, que Ă©s el que reclamem les dones; no reclamem superioritat, sinĂł igualtat. En el meu entorn falten dones. Començo pel meu petit poble, Boadella i les Escaules: actualment soc l’Ășnica regidora, perĂČ Ă©s que a les municipals del 2015 nomĂ©s es van presentar dues dones en les dues llistes que hi havia, i les dues vam anar en una mateixa llista.

DesprĂ©s, si miro en altres Ă mbits polĂ­tics, tot i la llei d’igualtat passa exactament el mateix: dins la joventut polĂ­tica en quĂš jo milito, hi ha molts mĂ©s homes que dones.

A les dones, sovint, crec que la societat actual els para a fer el pas de militar o involucrar-se en moviments polĂ­tics o culturals, i no hauria de ser aixĂ­. Massa sovint les dones hem de decidir si volem exercir en plenitud la nostra vida laboral o, al contrari, exercir en plenitud la nostra vida familiar, ja que per desgrĂ cia actualment les dues coses sĂłn quasi impossibles de compaginar, i ja per no parlar d’aquelles dones massa sovint oblidades que s’han atrevit elles soles a fer el pas de ser mares i no tenen cap cĂČnjuge el costat que les ajudi, dones que per mi sĂłn dignes d’admirar, ja que els costa molt de compaginar, perĂČ ho han de fer per poder tirar els fills endavant. Si massa sovint ja Ă©s difĂ­cil compaginar la vida laboral i la vida familiar, ja Ă©s demanar molt que s’involucrin en altres moviments…

Per tant, dedueixo que haurien de ser els nostres governants els qui haurien de posar mĂ©s fĂ cil la conciliaciĂł laboral i familiar, perquĂš moltes dones encara no han fet el pas per involucrar-se en altres moviments a part de la vida laboral o familiar. I tambĂ© les dones el que haurĂ­em de fer Ă©s ajudar-nos mĂștuament: si veiem alguna dona que tĂ© ganes d’involucrar-se en alguna activitat, l’hem d’ajudar perquĂš aixĂ­ ho faci, i no pas fer veure que no veiem res i ser egoistes, com passa massa sovint.

PerquÚ si estem el 2018 i lamentablement encara no hi ha igualtat, les dones no volem ser més que els homes. Simplement volem igualtat, que avui encara no existeix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li