Dones: encara no hi ha igualtat

0
1556

Encara no tenim la igualtat plena, que és el que reclamem les dones; no reclamem superioritat, sinó igualtat. En el meu entorn falten dones. Començo pel meu petit poble, Boadella i les Escaules: actualment soc l’única regidora, però és que a les municipals del 2015 només es van presentar dues dones en les dues llistes que hi havia, i les dues vam anar en una mateixa llista.

Després, si miro en altres àmbits polítics, tot i la llei d’igualtat passa exactament el mateix: dins la joventut política en què jo milito, hi ha molts més homes que dones.

A les dones, sovint, crec que la societat actual els para a fer el pas de militar o involucrar-se en moviments polítics o culturals, i no hauria de ser així. Massa sovint les dones hem de decidir si volem exercir en plenitud la nostra vida laboral o, al contrari, exercir en plenitud la nostra vida familiar, ja que per desgràcia actualment les dues coses són quasi impossibles de compaginar, i ja per no parlar d’aquelles dones massa sovint oblidades que s’han atrevit elles soles a fer el pas de ser mares i no tenen cap cònjuge el costat que les ajudi, dones que per mi són dignes d’admirar, ja que els costa molt de compaginar, però ho han de fer per poder tirar els fills endavant. Si massa sovint ja és difícil compaginar la vida laboral i la vida familiar, ja és demanar molt que s’involucrin en altres moviments…

Per tant, dedueixo que haurien de ser els nostres governants els qui haurien de posar més fàcil la conciliació laboral i familiar, perquè moltes dones encara no han fet el pas per involucrar-se en altres moviments a part de la vida laboral o familiar. I també les dones el que hauríem de fer és ajudar-nos mútuament: si veiem alguna dona que té ganes d’involucrar-se en alguna activitat, l’hem d’ajudar perquè així ho faci, i no pas fer veure que no veiem res i ser egoistes, com passa massa sovint.

Perquè si estem el 2018 i lamentablement encara no hi ha igualtat, les dones no volem ser més que els homes. Simplement volem igualtat, que avui encara no existeix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li