Dol per l’accident mortal de dos alpinistes empordanesos als Alps francesos

0
15160

Timoteo Hernández i Daniel Aguilar van morir dijous quan els va caure una cascada de gel mentre feien escalada


Les males notícies arribaven a Figueres la tarda de dijous després que el Ministeri d’Exteriors confirmés que dos alpinistes empordanesos havien mort aquell mateix dia als Alps, al massís de Meije, per la caiguda d’una placa de gel.

Les víctimes són Timoteo Hernández Quirante, un mosso d’Esquadra de 39 anys, de Cistella, i Daniel Aguilar Jiménez, de 35 anys i nascut a Figueres. Hernández estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió Metropolitana Nord dins de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO). L’agent vivia a Figueres amb el seus fills de 12 i 7 anys. L’altra víctima, Daniel Aguilar, era pilot de tuneladora i treballava a l’empresa Herrenknecht. Aguilar tenia dona i fill.

Divendres, a les 12 del migdia, es va fer un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament de Figueres. A banda de representants del consistori hi havia en lloc destacat alguns familiars de les víctimes. A l’homenatge s’hi van afegir una cinquantena de persones més entre les quals hi havia companys de feina, amics i coneguts de les dues víctimes. I és que els alpinistes eren persones molt vinculades amb la ciutat i amb el món esportiu.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, també va lamentar l’accident i va transmetre el seu condol a les famílies. Janés es va referir especialment a l’agent dels Mossos que estava destinat a l’ARRO de Mollet i molt vinculat a les comarques gironines i a Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li