Dol per la mort de Xavier SanllehĂ­

0
2533

L’exalcalde de Castelló d’Empúries i expresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va morir dijous als 56 anys


 

L’exalcalde de Castelló d’Empúries i expresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí, va morir dijous als 56 anys. Nascut a Figueres el 1962, Sanllehí es va traslladar de jove a la vila comtal, d’on era originària la seva família materna. L’any 1995 va accedir a l’alcaldia per primer cop rere les sigles d’ERC, i va mantenir el càrrec (per UPM i després per CiU) fins que el 2007 un cas de transfuguisme va atorgar la vara a ERC. Aleshores va passar quatre anys a l’oposició, però el 2011 va tornar a l’alcaldia gràcies a un pacte multipartit. Va ser en aquell mandat, el 2011-2015, quan també va presidir el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. A més, també va ser diputat de la Diputació de Girona.

A les eleccions del 2015 va obtenir quatre regidors davant dels sis d’ERC, i va optar per no recollir l’acte de regidor amb la voluntat de facilitar la governabilitat al municipi (actualment governen ERC i una CiU liderada per la que va ser número 2 de Sanllehí, Assumpció Brossa). I amb la seva retirada política va recuperar l’ocupació com a director de recursos humans de l’Institut d’Assistència Sanitària de Salt (era llicenciat en Psicologia).

La sobtada mort de Sanllehí va consternar la societat castellonina, i tot el sector polític gironí. Les mostres de condol –procedents de tots els àmbits– es van anar succeint al llarg de divendres, i es van suspendre diversos actes de campanya. Dissabte a la tarda, el seu funeral va omplir la basílica de Santa Maria de Castelló. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li