Diversport potencia l’esport per a tothom amb un calendari de proves populars

0
914

Potenciar l’esport per a tothom mitjançant la creació d’un calendari d’esdeveniments esportius populars és l’objectiu de la darrera iniciativa que ha posat en marxa Diversport, una empresa figuerenca amb 10 anys d’experiència en el món de l’esport, l’oci i el lleure. L’entitat, amb el suport dels ajuntaments implicats, ja té confirmades dues de les proves que portarà a terme aquest any, i treballa en la confecció del calendari definitiu.
El triatló popular de Ventalló, que està previst per al diumenge 8 de maig a la zona dels Llacs dels Gorgs, serà la primera cursa que tindrà lloc a l’Alt Empordà. La segona serà la marxa popular Els magraners de Siurana d’Empordà, ja confirmada per al diumenge 16 d’octubre. Les inscripcions es poden formalitzar al web www.diversport.es o al correu electrònic info@diversport.es.
“La base és potenciar l’esport per a tothom, que tothom hi pugui participar”, explica Sònia Jurnet, responsable de Diversport, que destaca que en el cas del triatló la prova es disputa sobre distàncies “assumibles per a la majoria de gent”. Així, la prova de Ventalló constarà de 800 m de natació, 10 km de ciclisme amb bicicleta de muntanya i tres quilòmetres de cursa a peu. “La gent ja competeix constantment en la societat en la qual vivim, i el que vol és anar a passar-ho bé. I per fer-ho, pots participar en aquestes proves amb qualsevol amic, sense necessitar cap marca per inscriure’t, ni una bicicleta concreta per al triatló ni tampoc un gran físic per fer la prova”, diu Jurnet.
Jordi Casas, membre de Diversport, reconeix que un triatló oficial “no és assequible per a una persona que no practiqui esport cada dia i que no tingui un mínim de preparació física”, i destaca que l’objectiu de les proves populars que impulsa l’empresa figuerenca és que tothom tingui l’oportunitat de practicar esport: “Ens interessa que vingui gent que s’aguanta a l’aigua, que sap pedalar i que sap córrer. No anem a competir, el que volem és que vinguin a passar-s’ho bé”. Tots els participants al triatló de Ventalló rebran un obsequi com a record, i hi haurà premis per als tres primers classificats en les categories masculina i femenina.
A banda del triatló i de la marxa popular, el calendari de curses del 2011 es completarà amb quatre o cinc proves més, una de les quals es podria celebrar el proper mes d’abril al Baix Empordà. “Volem fer duatlons, travesses de natació, aquatlons i curses d’obstacles, entre d’altres”, comenta Sònia Jurnet, que assenyala que la intenció de Diversport és la de fer proves diferents. “Volem buscar alternatives, com per exemple fer un triatló però d’esports diferents a la natació, ciclisme i atletisme”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li