‘Discol@s made in CadaquĂ©s’, artistes tocats per la tramuntana

0
1242

Els artistes de la Plaça de l’Aila participen en un documental on expliquen les seves vivùncies i reflexions


“Discol@s made in CadaquĂ©s” Ă©s un vĂ­deo curt de 10 minuts de durada, on apareixen els artistes de la plaça de l’Aila a Ses Galeries, de CadaquĂ©s. Creadors vinguts de tot el mĂłn que expliquen les seves vivĂšncies originals i autĂšntiques. Reflexions, confessions i testimonis d’aquests autodefinits com a «lĂșcids rebels i visionaris» sobre el seu treball, sobre CadaquĂ©s, sobre la tramuntana i sobre el que els ha impulsat a arribar allĂ , i quĂš Ă©s el que tĂ© aquest racĂł de mĂłn tan especial que els impedeix marxar-ne durant un perĂ­ode temps llarg.

El documental ha estat produĂŻt per Sa Bodegueta tv Productions, i es va estrenar, com no podia ser d’una altra manera, en un visionat a la mateixa plaça de LlAila a Ses Galeries de CadaquĂ©s. El film talla de manera deliberada les reflexions dels protagonistes, dins d’un ambient fosc amb mĂșsica de fons eclĂšctica. Un desgavell reordenat estructurat i muntat, d’una forma poc convencional, perĂČ molt efectiva. L’espectador estĂ  davant d’un documental diferent, on els artistes intenten transmetre qui sĂłn, i el perquĂš del que fan: «Un manicomi sense reixes, el que en un altre lloc seria anormal, aquĂ­ Ă©s normal».

Els discol@s diuen que fora d’aquĂ­ sĂłn bojos, perĂČ que on estan ara sĂłn visionaris. Coincideixen a afirmar que el poble tĂ© un encant especial, una energia diferent. «És com una lluna plena permanent, o estĂ s de molt mala llet o molt content.»

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li