
Collita Zero reinventa un negoci ancestral per portar vegetals frescos a domicili
Verdures i fruites de temporada, directes de l’hort a la taula. Aquest Ă©s el lema, i alhora l’alma mater, de Collita Zero, una petita empresa familiar que acaba d’aterrar a la comarca. Tenen el camp base a Blanes (la Selva), però l’estreta vinculaciĂł del seu propietari, Marc Armero, amb l’Alt EmpordĂ , els ha portat fins aquĂ.
Just desprĂ©s que esclatĂ©s la pandèmia, aquest jove emprenedor va tornar d’una llarga estada a l’estranger, i la seva visiĂł de negoci el va impulsar a aprofitar dues conjuntures que han acabat resultant tot un èxit. D’una banda, l’apogeu d’uns estils de vida cada cop mĂ©s saludables, que han portat centenars de famĂlies a rebutjar els menjars processats i a nodrir-se d’aliments com mĂ©s naturals millor («volem posar el nostre granet de sorra per aconseguir que tothom comenci a menjar en condicions, perquè al final potser Ă©s el mĂ©s important per tenir una bona salut», diu en Marc). I de l’altra, els canvis de rutines provocats per la mateixa covid-19 i totes les restriccions que ha comportat («nosaltres ens hem hagut d’adaptar per sobreviure, però amb aquest nou concepte tambĂ© hem portat comoditat a moltes famĂlies. Perquè en aquests moments tan complicats han pogut comprar bons productes sense haver d’anar a llocs amb molta gent, ni tan sols sortir de casa», afegeix).
De la unió d’aquests factors, i aprofitant els camps que diverses generacions familiars fa dècades que treballen en plena Costa Brava, en va néixer Collita Zero. El concepte és senzill: recullen els encà rrecs fins el dimarts al matà (a través del web, que actualitzen dià riament, o per telèfon), i el dimecres van al camp a recollir tot el que necessiten per després portar-ho a casa dels clients alt-empordanesos. Uns clients que «ara, quan reprenguin el ritme frenètic que porta la majoria de la gent, tampoc hauran de perdre el temps anant a comprar», diu en Marc.
Ho fan en forma de comanda, o bé en forma de cistelles de temporada que configuren ells mateixos en funció de l’estació de l’any i dels productes que tenen disponibles en cada moment. Uns productes que, segons destaca el mateix Armero, es cultiven seguint un sistema d’agricultura integrada, que fa servir diverses prà ctiques respectuoses amb la protecció i la millora del medi ambient.
Leave a Reply