Dijous tornaran a l’escola 21.543 alumnes, i ho faran amb les aules més plenes

0
2383

Castelló d’Empúries i l’Escala oferiran aquest curs un programa de formació i inserció per a joves que no tenen l’ESO


 

Un total de 21.543 alumnes alt-empordanesos començaran dijous el curs escolar 2019-2020. D’aquests, 1.206 debutaran fent P3 a «l’escola dels grans», i un total de 4.009 cursaran educació infantil. 9.189 faran educació primària, i 6.100 més educació secundària (1.530 dels quals començaran l’ESO). Pel que fa als estudis postobligatoris, pendents encara de les últimes matrícules, de moment s’han inscrit 1.145 joves a batxillerat, 757 a cicles de grau mitjà i 343 a cicles de grau superior. I a tots els formaran un total de 1.799 professors.

ES MANTÉ EL NOMBRE DE GRUPS. Tot i que en cap franja educativa no s’ha omplert el nombre de places disponibles, sí que és cert que, després del descens d’alumnes que hi havia hagut el curs 2018-2019, enguany hi ha hagut una recuperació. L’augment serà del 8% (1.731 estudiants més), però el nombre de grups es mantindrà en 980 (l’any passat n’eren 981). Això vol dir que aquest curs les aules estaran més plenes, amb unes ràtios mitjanes de 20 alumnes a les escoles i en els estudis postobligatoris, i 29 a l’ESO.

FOMENT DE LA INCLUSIÓ. Després que l’any passat es posessin en marxa dos cicles formatius nous, aquest curs l’oferta d’ensenyaments postobligatoris que s’imparteixen a l’Alt Empordà es mantindrà en 17. De batxillerat, cal destacar que és la comarca amb més centres que ofereixen la doble titulació de batxillerat català i baccalauréat francès: el conegut com a batxibac es pot cursar a Figueres (Olivar Gran), la Jonquera, Llançà i Roses.

El que sí que ha augmentat, en canvi, és l’oferta de programes d’inserció i formació (PFI) per a joves sense la titulació d’ESO. Amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, s’impulsaran dos nous plans de transició al treball (PTT) a Castelló d’Empúries i a l’Escala. Paral·lelament, a l’escola l’Esculapi de l’Escala també s’hi afegirà una unitat de Suport Integral a l’Escola Inclusiva (SIEI) per atendre l’alumnat amb necessitats especials. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li