‘Dies de vins i roses’ a Roses

0
817

R oses es convertirà de divendres a diumenge en un autèntic jardí botànic amb motiu de la 5a edició de la Fira de la Rosa, que accentuarà el seu caràcter floral, i en la qual el fil conductor de totes les composicions serà “La rosa i el mar”. En la presentació de la fira, que es va fer dijous al roserar que hi ha a l’entrada de la Ciutadella de Roses, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va voler destacar i valorar “la gran tasca prèvia a la fira que any rere any duu a terme el consistori per millorar la quantitat de propostes, ja siguin gastronòmiques o cultuals, amb la intenció de satisfer el visitant”. Per la seva banda, el regidor de promoció econòmica del municipi, Fèlix Llorens, va explicar que “la fira vol beneficiar també els comerciants de la població”.
Pel que fa a les activitats de caire cultural, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Giner, en va destacar el mapping i el concert de Rumba Tramuntana de divendres a la nit, i va fer incís en “el caràcter transversal de la fira, que pot satisfer gent amb interessos molt diversos”.
Sobre els espais, les exposicions florals es concentraran a l’església de Santa Maria, la Riera Ginjolers i la sala d’exposicions de Ca l’Anita, de Roses, i aniran a càrrec d’una trentena de floristeries i creadors d’arreu de la comarca. El mercat d’artesania s’instal·larà, per la seva banda, a la plaça de Catalunya.

DIVENDRES CULTURAL. La inauguració oficial de la fira serà el divendres, a la plaça de l’Església, des d’on sortirà a les 6 de la tarda una cercavila amb l’acompanyament de La Harpo’s Band, durant la qual, l’alcaldessa Montse Mindan farà entrega dels premis del I Concurs d’Aparadors organitzat per l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Roses.
Al vespre, la jornada prendrà un caràcter més cultural amb la projecció, a les 10 del vespre, d’un mapping a la façana de la Ciutadella a càrrec de Depalol Multimèdia i un concert de Rumba Tramuntana al mateix espai, però una hora més tard.
DISSABTE GASTRONÒMIC. L’endemà el programa continuarà a 2/4 de 12 del migdia amb un concert coral del Centre Escolar Empordà a la plaça de l’Església. Després, els Tastets Gastronòmics amb Roses i Vins de l’Empordà a la plaça de Catalunya, a càrrec d’una selecció d’alguns dels millors restauradors i vinaters de la comarca. La tarda serà musical amb el concert de la Coral de l’Institut Alexandre Deulofeu i del grup Combo de Moderna de l’Escola de Música La Flauta Màgica a la plaça de l’Església, a les 5 de la tarda. La jornada es clourà amb la conferència de Joan Juanola “El nom de la rosa”, a Ca l’Anita, a les 6.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li