Dia de reivindicacions i distincions

0
1982

Un grup de bombers del parc de Figueres va esperar Carles Puigdemont a l’entrada d’El Jardí per explicar-li les mancances que pateixen


Rere el lema “ens mobilitzem per la nostra i per la vostra seguretat”, un grup de bombers de Figueres es van concentrar divendres a davant del teatre El Jardí, on el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assistir a la Festa Patronal dels Bombers de la Generalitat 2017. Amb una exposició fotogràfica que havien muntat per a l’ocasió, el caporal del parc, Ramon Montané, va tenir temps per explicar a Puigdemont el compromís dels bombers amb actes benèfics i per a la ciutadania (el making-off del calendari solidari Bombers amb Causa es va fer a davant del museu Dalí, cada dos anys organitzen jornades de portes obertes amb demostracions i activitats infantils, han impulsat diverses campanyes solidàries…), i també per recordar-li que els professionals no han rebut formació per intervenir al túnel del TAV. Va lamentar que fins ara els seus superiors els han ignorat, va alertar al president que “la informació que ha rebut vostè a vegades no és la que coneixem nosaltres de primera mà”, i li va assegurar que “no ens ha agradat haver d’arribar a aquest punt”.

OBRES LICITADES. Com a resposta, Puigdemont va dir als bombers que es feia el càrrec de la situació. I durant l’acte d’El Jardí, va admetre que el cos pateix mancances, però va assegurar que el Govern ja treballa per solucionar-les. Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va recordar que la reforma del parc (que és el gran cavall de batalla des de fa anys) ja està en fase de licitació, i que esperen poder començar les obres d’aquí a quatre mesos.

L’anunci de la licitació va arribar la mateixa setmana passada, només dos dies abans de la Festa Patronal i de la visita de la plana major de la Generalitat i d’Interior a Figueres. Les obres -que estan valorades en 1.119.111,26 euros i tenen un termini d’execució d’11 mesos- han de permetre millorar les instal·lacions actuals i, paral·lelament, crear-hi una zona annexa a la cotxera amb un gimnàs nou, un taller, un magatzem, sales de neteja i assecat d’equips i una sala d’emmagatzematge. També es renovarà la coberta de la cotxera, es repararà el paviment, s’ampliaran els vestidors i lavabos, i s’hi habilitarà un vestidor femení. I a la planta baixa s’hi faran uns banys adaptats, s’hi remodelaran la cuina i el menjador, i s’hi reformarà la sala de control, entre d’altres.

MIG MILER DE DISTINCIONS. Durant l’acte de lliurament de les medalles d’honor, mencions honorífiques i felicitacions, es van atorgar un total de 479 distincions a membres del cos d’arreu de Catalunya. De l’Alt Empordà, van rebre la medalla d’or pels seus 35 anys de servei Enrique García (del parc de Figueres), Francisco López (Llançà) i Joaquim Torres (Figueres). Òscar Silvestre, de Figueres, va recollir la medalla d’argent pels 25 anys de servei. I el professional Eduardo Toral (de Roses) i el voluntari Jordi Garrote (de la Jonquera) van rebre medalles de bronze (20 anys).

ÀNGEL REYNAL

La Generalitat també va reconèixer la tasca d’agents que han participat en operatius especials. I un dels moments més emotius va ser quan en Jordi, el nen de 4 anys que la nit de Cap d’Any es va perdre a Camós (Pla de l’Estany), va lliurar la menció honorífica als bombers que el van trobar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li