Dia de la Gent Gran, molt més que un dia

0
1320

Aquests mesos de confinament han estat durs per tothom però han servit per redescobrir coses que teníem oblidades. La importància de les cures, el fet preocupar-nos els uns dels altres o valorar els treballadors públics que estan a primera línia lluitant contra el maleït virus.

Tancats a casa hem patit, ens hem sentit més nostàlgics; ens hem sentit intranquils, patint pels veïns, familiars, amics, sanitaris, malalts, per qui anava a treballar, i per qui no sabia si perdria la feina, però sobretot hem patit per la nostra gent gran.

I quan dic «nostra» no em refereixo només als avis i les àvies de casa, o les tietes. Em refereixo a tota la gent gran, a tots. Són la nostra memòria, part de la nostra vida i de la nostra història.

Són els qui en part han forjat el nostre caràcter, els qui han aixecat el país amb el seu esforç, els qui ens han llegat el que som. I són un pilar important de totes les famílies i de la nostra societat.

Per això no només es mereixen tenir un dia a l’any, el Dia de la Gent Gran, ni un mes, ni un any. Es mereixen –i més aquest any– que els tinguem presents cada dia, que els cuidem i que els reconeixem la seva vitalitat i que contribuïm a poder gaudir d’aquesta etapa amb dignitat i confiança.

Des de Figueres tenim molt clar la contribució de la gent gran a la ciutat, sabem quines són les seves necessitats, el patiment d’aquests darrers mesos, i estarem al seu costat per tal que puguin gaudir de tota la plenitud possible quan de mica en mica anem tornant a la normalitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li