Deu anys, deu concerts

0
938

La desena ediciĂł de Portalblau comptarĂ  amb artistes com Sopa de Cabra, Joan DausĂ , Roger Mas o Rachid Taha


El festival de mĂșsica de l’Escala celebra el seu 10Ăš aniversari amb una programaciĂł d’allĂČ mĂ©s especial del 14 de juliol al 6 d’agost. Aquest certamen va nĂšixer per convertir-se en el Festival de MĂșsiques i Arts de la MediterrĂ nia l’any 2007 i per commemorar la primera dĂšcada, s’ha incrementat el nombre d’actuacions, passant de set a deu, tres mĂ©s respecte de l’any passat.

ESCENARIS ÚNICS. Una de les caracterĂ­stiques d’aquest festival Ă©s la seva ubicaciĂł. Portalblau ha sabut barrejar el paisatge de mar i la histĂČria dels nostres avantapassats amb la mĂșsica actual. Un dels escenaris principals Ă©s l’àgora grega del jaciment d’EmpĂșries i en aquesta ediciĂł acollirĂ  el concert del cap de cartell del festival.

El 28 de juliol ressonarĂ  el mĂ­tic “Bona nit malparits!” de Sopa de Cabra, que farĂ  un dels concerts de la seva Ășltima gira. Sopa de cabra tanca el cercle Ă©s el tĂ­tol que presenten els gironins i l’Escala Ă©s un dels pocs escenaris de la Costa Brava que enguany sentiran les cançons de la banda de rock catalĂ  abans del seu anunciat descans.

TambĂ© al recinte histĂČric es viurĂ  un dels concerts mĂ©s rellevants d’aquesta 10a ediciĂł. Es tracta del mĂșsic algeriĂ , Rachid Taha que actuarĂ  al jaciment el 29 de juliol. Taha fusiona la mĂșsica d’arrel Ă rab amb altres gĂšneres com el rock, el pop i el techno.

D’altra banda, a l’escenari de la Mar d’en Menassa –a tocar del mar i amb vistes a la badia de Roses– hi passaran tres dels noms mĂ©s actuals del panorma musical catala i espanyol. Un d’ells Ă©s Joan DausĂ , que farĂ  parada a l’Escala el 4 d’agost i aquest serĂ  l’Ășnic concert que oferirĂ  aquest estiu a la Costa Brava. L’endemĂ  hi haurĂ  un canvi de registre, Portalblau ha programat un concert d’art flamenc de la ma de Mayte MartĂ­n el 5 d’agost. La cantant actuarĂ  acompanyada de la seva guitarra i d’un quartet de corda clĂ ssica. L’endemĂ  serĂ  el torn de la jove cantant i trompetista Andrea Motis, el 6 d’agost presentarĂ  el seu primer treball, Emotional Dance i anirĂ  acompanyada de la seva banda habitual: Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver.

CICLE DO RE VI. En el marc del festival tambĂ© es programa el cicle DO RE VI, que marida mĂșsica i vins de la DO EmpordĂ  a l’AlfolĂ­ de la Sal. El cicle començarĂ  el 20 de juliol amb l’artista resident a l’Escala, Paula Grande. L’endemĂ , el dia 22 de juliol serĂ  el torn de Roger Mas, el cap de cartell del cicle DO RE VI. I per completar aquesta lĂ­nia, el 23 de juliol farĂ  un concert Ă­ntim la cantant d’haveneres, Neus Mar.

El sommelier i propietari del restaurant El Roser 2 de l’Escala, Rafel Sabadí, serà l’encarregat d’escollir els vins que es maridaran amb cada artista.

PORTALBLAU I ÒPERA. Per primera vegada en els deu anys de festival, enguany hi haurĂ  la retranmissiĂł en directe de l’ĂČpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi. Es podrĂ  seguir per mitjĂ  d’unes pantalles gegants a La Punta. Aquesta Ă©s una iniciativa del Gran Teatre del Liceu per oferir ĂČpera arreu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li