Detinguts dos homes mentre assaltaven una casa de Figueres amb els amos a l’interior

0
1011

A les 22:41 hores de la passada nit, la sala de coordinació operativa de la Guàrdia Urbana de Figueres va rebre l’avís d’un ciutadà explicant que havia vist que al davant d’un habitatge de l’Avinguda Salvador Dallí dos individus estaven colpejant al propietari i l’havien llançat al terra. Per aquest motiu es van adreçar a l’habitatge indicat dos patrulles de la policia de la ciutat. Per la part posterior van veure com a la cuina hi havia una persona asseguda a una cadira i immobilitzada amb cinta americana, la qual es va aconseguir deslliurar, obrir la porta i explicar als agents que ell era el propietari (de 74 anys d’edat). També va informar als agents de la Guàrdia Urbana que eren tres individus els que havien entrar a casa seva i que havien marxat per les escales del garatge. A l’habitatge també hi havia la senyora del propietari (de 69 anys). Seguidament els agents actuants van inspeccionar la casa per a localitzar als autors dels fets.

A la porta principal van trobar a dos individus que anaven amb passamuntanyes, un d’ells amb una pistola a les mans i l’altre amb un ganivet. Tots dos, al detectar la presència policial van sortir direcció el jardí. Una dotació va aconseguir llançar-se al damunt de la persona que portava la pistola i immobilitzar-la, tot i la important resistència. L’altre individu va saltar la tanca de la casa intentant fugir. Acte seguit es va iniciar una persecució per part d’una altra patrulla de la Guàrdia Urbana, que minuts més tard va acabar al carrer Cap de Creus amb la detenció de l’individu. La pistola, un cop examinada i a l’espera de la corresponent pericial, ha resultat ser de fogueig.

Els dos detinguts són FHS de 61 anys, amb domicili a Roses, amb antecedents per delictes contra el patrimoni i MEK de 35 anys sense domicili conegut, als quals se’ls imputa un delicte de detenció il•legal, violació de domicili i robatori amb violència i intimidació.

El matrimoni en principi només presentava un gran ensurt i alguna contusió. Per a la resolució dels fets ha estat bàsica la comunicació telefònica del testimoni i la ràpida resposta de la Guàrdia Urbana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li