Detecten un segon cas de legionel·losi a Figueres

0
1275

L’afectat té 41 anys i ja ha superat la malaltia. Salut desvincula el cas amb el de l’ancià de 81 anys mort arran del bacteri


 

L’Agència de Salut Pública va detectar recentment un segon cas de legionel·losi a Figueres. En aquesta ocasió, el bacteri va afectar un pacient de 41 anys, que va estar ingressat quatre dies a l’hospital i ha pogut superar la malaltia. L’home va rebre l’alta el passat 24 de desembre. Tot i que l’afectat és veí de Figueres, Salut desvincula el seu cas del que va afectar un ancià de 81 anys a la residència geriàtrica Catalunya, que va acabar morint la setmana passada. L’Agència assegura que es tracta de casos “aïllats” perquè no hi ha relació amb la manera com un i altre van contreure la malaltia. A finals de setembre, un brot de legionel·losi detectat a Blanes va afectar una vintena de persones, dues de les quals van morir.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. Des de 1989 la legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada a Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li