Detecten caçadors en una zona propera a les vies del TGV dins del terme de Vilafant

0
943

Els diumenges i els dijous són els dos dies de la setmana que està autoritzada la caça de la majoria d’espècies a la comarca. Ahir, per tant, els aficionats a aquesta pràctica van tornar a prendre posicions pels vedats i, en general, per les zones boscoses amb l’objectiu d’aconseguir alguna peça. Hi ha llocs expressament prohibits, un dels quals és tirar trets des de l’interior dels rius. A Vilafant, però, hi ha una zona propera al Manol que atrau els caçadors i que comporta riscos, agreujats a partir d’ara per l’arribada del TGV.
Els fets van ser denunciats en el darrer ple pel regidor Joan Vilahú (CiU). “A l’entorn del mas Bonet està expressament prohibida la pràctica de la cacera, perquè es troba situat a la zona d’influència del riu Manol, però els dies que es pot caçar habitualment hi ha gent disparant trets i fins i tot se n’ha vist a dins del riu”, assenyalà. Els fets no serien alarmants si no fos que per aquella zona, a partir d’ara, hi circularà el TGV i, a banda i banda de la via, amb els camins de circumval·lació que s’hi ha construït, s’està convertint en una zona per practicar fúting.
El regidor va demanar que “l’Ajuntament adopti mesures perquè ara és més perillosa que mai la pràctica de la caça en aquesta zona, tant pel pas del tren de gran velocitat com per la presència de gent practicant esport”. El regidor de Medi Ambient, Antoni Cobos (PSC), va afirmar que “és la primera vegada que tenim constància de la presència de caçadors en aquell espai. No cal dir que prendrem les mesures oportunes per evitar la seva presència”. Entre aquestes accions s’apunta que els fets podrien ser denunciats als agents forestals i que la Guàrdia Urbana faci batudes esporàdiques per la zona amb l’objectiu d’aturar la presència de desaprensius.
Per si això fos poc, Vilahú ha assenyalat que “aquest espai forma part de la zona inclosa dins l’itinerari natural del Manol que tant volem promocionar. En aquella zona fins i tot s’hi havia vist una llúdriga, llançada al riu en una repoblació, però ara vés a saber on para”. El Manol és un riu de cabal irregular amb fortes secades a l’estiu i abundants crescudes en èpoques de pluja a la Mare de Déu del Mont.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li