Detectar plantes invasores entre el cap de Creus i la Garrotxa

0
857

Proposen al Centre Excursionista Empordanès col·laborar per detectar les espècies foranes al Pirineu


El Centre Excursionista Empordanès (CEE) col·laborarà en el projecte europeu Florapyr Advance per detectar plantes invasores al Pirineu. Es tracta d’una proposta que ha fet l’Institut Botànic de Barcelona al CEE per tal que facin treball de camp en tota la zona que hi ha entre el cap de Creus i l’Alta Garrotxa. Per participar-hi, els socis del centre només hauran de descarregar-se una aplicació al mòbil. Cada vegada que facin una sortida hauran de fotografiar les plantes que es troben i determinar la seva ubicació. Posteriorment, els investigadors determinaran si son espècies invasores o autòctones.

L’Institut Botànic de Barcelona fa gairebé deu anys que participa en projectes europeus per estudiar la flora dels Pirineus. Ara, amb el projecte Florapyr Advance que s’acaba d’endegar, es vol combatre la vulnerabilitat de la flora autòctona del Pirineu. Les espècies que hi habiten són molt riques en endemismes, però a la vegada són molt sensibles als augments de temperatura.

Qualsevol soci o persona que segueix l’activitat del CEE podrà col·laborar en el projecte descarregant-se una de les dues aplicacions proposades: iNaturalist o Pl@ntNet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li