Desitjos pel nou any

0
972

SĂłn molts els desitjos que un figuerenc pot tenir per aquest nou any que encetem, sobretot si els concentrem en la nostra ciutat. A banda, tots volem que la ciutat millori amb certs aspectes: neteja, incivisme, delinqüència, mobilitat, places d’aparcament gratuĂŻt… per citar els punts mĂ©s febles d’una ciutat en plena decadència on l’aflorament de tots aquests Ă©s tan visible que fa deslluir les poques coses culturals, socials, esportives i d’altres positives que puguin tenir lloc. TambĂ© hi ha altres temes que no afecten a tots els figuerencs, i no per aquest motiu han de quedar en l’oblit. SĂłn Ă rees de molta importĂ ncia, com la d’esports.

Falten millores a moltes instal·lacions esportives, l’estadi Albert Gurt; acondiciar el Parc del Bosc per poder fer un circuit de running; els voltants del castell per també poder córrer o simplement caminar, nous espais esportius, etc. No cal parlar de la penosa instal·lació de la piscina, que s’ha quedat obsoleta i és incapaç d’absorbir tot el públic que voldria poder fer-ne ús. Està clar que la piscina que tenim, per una població de 45 mil persones més la dels pobles del voltant, és ridícula i insuficient.

No faré ara un article per parlar de la piscina, que en el seu moment ja va ser durament criticada. Em vull centrar també en la mala gestió que es fa del vas d’aigua.

El vas és el que hi ha, no s’hi pot fer més, però la gestió sí que és molt més millorable per tal que TOTS la puguem utilitzar.

Aquesta petició va per al Sr. Masquef, com a alcalde, regidor d’esports i encarregat d’aquesta àrea:

Ens trobem que a la tarda és impossible utilitzar la piscina com a usuari; una ja s’hi ha resignat, aquesta està completament ocupada per cursets i pels nedadors del Club Natació Figueres. Està molt bé que es fomenti l’esport, però per a petits i grans. El problema s’agreuja quan es releguen uns esports a favor d’uns altres: és el cas del Waterpolo en detriment de la natació. El Club de Waterpolo de Figueres es veu marginat i sense espai a l’aigua per poder entrenar. Han de simular els partits a la piscina petita, on tots els jugadors fan peu, de tal manera que és una simulació irreal i això a l’hora d’encarar els partits de les seves lligues es nota (més cansament, falta de coordinació en les jugades), i evidentment els resultats no són bons.

La setmana té molts dies, molts horaris no escolars, i el vas d’aigua també té moltes possibilitats de divisió. Seria una pena que es deixés morir aquest gran esport, al qual, si estigués més ben potenciat i amb més possibilitats de fer entrenaments dignes, de ben segur que s’hi apuntarien molts més nens i nenes. I què millor que fer un esport saludable i complet?

Ja sé que és impensable que es construeixi una piscina preparada només per entrenar waterpolo, com molts clubs tenen (el de St. Feliu de Llobregat, amb una població inferior a la Figuerenca), però almenys sí que els jugadors haurien de poder utilitzar la que ja tenim, si més no, per preparar els partits, almenys un cop a la setmana. És vergonyós!

Per tant, no s’ompli la boca que Figueres és ciutat esportiva i que es vol fomentar l’esport. Modifiqui el discurs, sigui més concret i reconegui realment els esports que interessa promocionar i nomeni els que queden marginats. Esperem que aquesta situació no estigui lluny d’arreglar-se; contràriament, el futur del waterpolo a Figueres està més negre que els quadres dels seus banyadors!

Malgrat les contrarietats, animo a tots els nens i nenes desenganyats per altres esports majoritaris o que en vulguin provar un de nou i diferent , que s’apuntin a waterpolo: un joc d’equip, molt complet i divertit. Això sí, de moment no tenen altre lloc d’entrenament que una minipiscina on tota l’estona toquen peu. Esperem que el petit desig i anhel de poder entrenar a la piscina gran una estoneta es faci realitat aquest proper 2019!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li