Desempolsant els projectes de sempre

0
797

S‚Äôacosten les eleccions, i els vells partits (PSC, Converg√®ncia o ERC) ja obren els seus calaixos per desempolsar els caducs programes electorals amb els quals porten presentant-se els √ļltims 20 anys. Es presenten amb els mateixos programes perqu√® tots aquests anys en qu√® han governat uns, els altres o tots alhora, no han solucionat els problemes ni han abordat els reptes als quals s‚Äôenfronta Figueres.

En les pròximes setmanes a la vella política la sentireu parlar d’això de sempre i amb els mateixos projectes de sempre, res nou. Pensen que per a la Figueres del segle XXI la solució són els seus obsolets projectes del segle XX. Per la vella política la innovació més gran és canviar la portada del programa i el lema de campanya. Després tornaran a guardar els seus programes en els calaixos, quedant-se de nou de braços plegats davant d’aquesta Figueres que portem 20 anys veient com es dilueix per culpa de la seva inacció i passivitat.

Per sort, ja queda poc perquè s’acabi aquesta etapa fosca. Les eleccions municipals de maig són l’oportunitat de passar pàgina que molts figuerencs fa anys que estem esperant.
La vella pol√≠tica √©s experta en actuar com un pir√≤man-bomber. S√≥n partits que porten vivint molt temps de crear problemes, o de no solucionar-los, per presentar-se constantment com la soluci√≥ als problemes que ells mateixos han generat. Governen permetent que augmenti la inseguretat; governen deixant que l‚Äôincivisme i la brut√≠cia s‚Äôapoderin dels nostres carrers; governen sense pol√≠tiques de suport als emprenedors, als empresaris i sense pol√≠tiques d‚Äôocupaci√≥; governen oblidant la classe mitjana i fregint-la a impostos; governen col¬∑locant els seus amics a dit; governen oblidant les persones; governen sense projecte de ciutat, sense planificaci√≥; governen amb el ferm convenciment que l‚ÄôAdministraci√≥ √©s seva; governen i governen malament. Per√≤ quan falten 6 mesos per a les eleccions tot canvia i comen√ßa el cat√†leg de promeses que ja no es creu ning√ļ.

La realitat és que si el que volem són resultats diferents, no hem de fer sempre el mateix. Al maig tenim una oportunitat històrica de guanyar amb un projecte constitucional, liberal i progressista de ciutadans lliures i iguals per a Figueres. Tenim l’oportunitat de posar fi a les polítiques regressives, caduques i nefastes que han suposat una greu crisi per a la nostra ciutat i també, de pas, posarem fi a les polítiques dels partits separatistes.

Jo no tinc cap dubte: si vols, si creus, si confies, és possible guanyar. Una victòria que suposarà un punt d’inflexió, un canvi històric profund i una solució de fons per posar Figueres en el camí del creixement i el desenvolupament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li