Denuncien que van deixar una nena de 5 anys sola, al casal

0
544

Uns pares de Vilabertran han denunciat que la seva filla de 5 anys es va quedar dues hores sola al casal d’estiu perquù els monitors se’n van oblidar


Uns pares de Vilabertran han denunciat que la seva filla de 5 anys es va quedar dues hores sola al casal d’estiu perquĂš els monitors se’n van oblidar. El cas, que s’acaba de fer pĂșblic, es remunta al 29 de juliol. Era l’Ășltim dia del casal, que es feia a l’escola del poble i que duia a terme una empresa de lleure contractada per l’AMPA.

Aquell matĂ­, el grup de nens feia una excursiĂł a la platja de Garbet de Colera. La mare, Eva Beltran, explica que a les nou del matĂ­ va portar la nena al casal i la va deixar amb dos monitors. Dues hores i mitja mĂ©s tard, passats dos quarts de dotze, un dels monitors la va trucar des de la platja per dir-li que s’havien oblidat de la seva filla, i que s’havia passat uns 20 minuts sola a l’escola. «Em vaig posar molt nerviosa, vaig parlar amb la nena, que ja era amb ells a la platja, i em vaig quedar una mica en estat de xoc», relata. Va ser mĂ©s tard, perĂČ, desprĂ©s de parlar amb l’AMPA, quan es van adonar que aquests 20 minuts, en realitat, havien estat «com a mĂ­nim» una hora i mitja o dues hores.

Beltran diu que els monitors no es van adonar que la nena no era amb ells fins que van arribar a la platja. I que aleshores un d’ells va tornar fins a Vilabertran amb l’autocar i la va trobar sola al pati de l’escola. «Afortunadament era allĂ , perquĂš podrien haver passat moltes coses; estava sola, molt nerviosa, espantada i plorant», relata la mare, que lamenta que no la truquessin quan es van adonar que la menor no era amb ells.

Explica que aquell mateix dia, a un quart de dues de la tarda, sĂ­ que la va trucar el coordinador de l’empresa de lleure per disculpar-se. «La meva sorpresa va ser veure que la versiĂł que ell tenia era que la meva filla havia estat uns minuts sola», diu. I afegeix: «AllĂČ que mĂ©s greu em sap de la situaciĂł Ă©s que no se’ns avisĂ©s de seguida, i que es prioritzĂ©s evitar represĂ lies abans de garantir el benestar de la nena». Beltran tambĂ© explica que l’Ajuntament comparteix edifici amb l’escola, i que en comptes de «donar per fet» que la nena era allĂ , no truquessin tampoc al consistori.

La mare diu que tambĂ© han parlat amb l’AMPA, que va contractar l’empresa, i que tot i que d’entrada van mostrar «bona predisposiciĂł a fer-nos costat», a mesura que han anat passant les setmanes no ho veuen «de la mateixa manera». «Ens sentim una mica desemparats; m’han assegurat que no tornaran a contractar l’empresa, perĂČ desprĂ©s de veure quĂš ha passat amb la nena del Garraf, no sĂ© si aixĂČ Ă©s suficient», explica.

Precisament ha estat arran del cas de la nena de 3 anys que va passar-se set hores sola en un autocar a Sitges que la famĂ­lia de Vilabertran ha decidit explicar quĂš va passar amb la seva filla de 5 anys. «No he pogut evitar sentir-me culpable i pensar que, si ho haguĂ©ssim fet pĂșblic abans, haguĂ©s servit perquĂš els monitors haguessin estat mĂ©s atents i fessin un recompte mĂ©s exhaustiu dels nens», diu Beltran.

La mare explica que, precisament, allĂČ que l’ha empesa a explicar-ho Ă©s intentar que el seu cas serveixi «per a una cosa positiva» i contribueixi a fer que se sigui «mĂ©s estricte» a l’hora de contractar empreses de lleure i s’asseguri que es compleixen els protocols. I si cal, que tambĂ© es revisin.

Eva Beltran tambĂ© diu que, desprĂ©s que se l’oblidessin, a la seva filla li costa agafar el son, passa nits nerviosa i no pot dormir sola. TambĂ© es mostra neguitosa quan sap que, durant el curs escolar, s’han organitzat excursions. Des de fa unes setmanes, de fet, la petita estĂ  anant al psicĂČleg.

La mare explica que han posat el cas en mans d’advocats, perĂČ que descarten la via penal perquĂš no volen «culpar ningĂș» i tampoc seria l’opciĂł amb la qual se sentirien mĂ©s cĂČmodes. SĂ­ que faran, perĂČ, una reclamaciĂł per via civil encara que nomĂ©s sigui per cobrir les despeses de la terĂ pia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li