Demanen que suspenguin les llicències un any

0
1357

Mentre els ecologistes demanen a Cadaqués que no concedeixi permisos d’obres, la Generalitat anuncia que el 2019 aprovarà un Pla Director Urbanístic nou


 

L’Associació d’Amics de la Natura de Cadaqués ha demanat a l’Ajuntament que, de manera cautelar, suspengui les llicències d’obres durant un any per així paralitzar la urbanització de luxe de Sa Guarda. Aquest projecte preveu construir 104 cases i un hotel de luxe en uns terrenys de 15 hectàrees, i les obres d’urbanització podrien començar ben aviat.

Els ecologistes, que compten amb el suport de la plataforma SOS Costa Brava, reclamen que s’aturi amb urgència. Consideren que no compleix amb la normativa vigent, alhora que comportarà danys mediambientals i de patrimoni «irreversibles». Com a exemple, posen la destrucció de més de 17 quilòmetres de murs de pedra seca i de 1.800 oliveres. A més, l’associació també recorda que la llei d’urbanisme prohibeix construir en pendents superiors al 20%; i segons el seu advocat, Eduard de Ribot, «a Sa Guarda, tres quartes parts de la superfície incompleixen aquest manament».

El dimecres de la setmana passada van presentar els escrits al Consistori, on també van reclamar que s’estudiï modificar el planejament urbanístic del municipi per desclassificar aquests terrenys. L’alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, recorda que el projecte té els permisos des del 2013 i no veu possible aturar-ho amb urgència.

REUNIÓ D’ALCALDES. Precisament divendres es van reunir 22 alcaldes i regidors del litoral gironí amb el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, per parlar de la planificació urbanística de la Costa Brava. Els responsables municipals veuen bé el Pla Director Urbanístic que el Departament de Territori i Sostenibilitat té previst aprovar el 2019 per revisar els sòls pendents d’urbanitzar a la costa gironina. Creuen que evitarà futures urbanitzacions en alguns indrets o ajudarà a minimitzar els efectes que puguin tenir altres projectes sobre el territori, però recorden que no impedirà que alguns projectes tirin endavant.

Entre altres alcaldes hi havia el de Cadaqués i el de Llançà. Aquest últim, Pere Vila, va fer una valoració positiva del pla. Després de la trobada, va explicar que els havien deixat «clar» que hi ha indrets on la tramitació està «molt consolidada» i d’altres en què els tràmits són molt inicials, fet que pot «ajudar a fer que hi hagi bona entesa per fer desclassificacions». En aquest sentit, Vila es va referir al projecte que preveu construir 40 cases a primera línia de mar al sector Roses-2 del seu municipi. «N’haurem de parlar i veure quin recorregut té en funció dels paràmetres que marqui el mateix Departament, però crec que hi ha marge per trobar una solució», va dir l’alcalde.

EL PARLAMENT ES PRONUNCIA. Respecte d’aquest projecte, dimecres passat la Comissió de Territori del Parlament va tractar una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari Catalunya en Comú Podem que buscava arrencar un «posicionament polític» contra el projecte. El Parlament va instar el Govern a modificar el Pla Director Urbanístic del sistema costaner o aprovar «altres figures jurídiques equivalents» per evitar que es construeixin noves urbanitzacions al litoral, però no va acceptar el punt de la proposta que demanava el posicionament polític i va rebutjar aplicar una moratòria a Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li