Demanen millorar la qualitat de l’aigua a la platja del Rec del Molí

0
1070

Aquesta zona de bany és l’única de Catalunya que té un nivell insuficient, segons l’Agència Europea del Medi Ambient


El subgrup parlamentari del PP ha presentat una proposta sobre l’aigua de la platja del terme municipal de l’Escala, del Rec del Molí. En la comissió de Medi Ambient del Parlament de la setmana passada el diputat Santi Rodríguez va instar a fer un «esforç de millora de la qualitat de l’aigua» d’aquesta platja. I és que l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) considera que l’estat de l’aigua és insalubre.

Per la seva banda, el govern va treure dades argumentant que el 94% de les platges catalanes tenen una qualitat de l’aigua considerada molt bona, un 4% bona i un 1% suficient. Els grups de l’executiu també van dir que només una de les platges del litoral català tenia qualitat insuficient. També es va parlar de les funcions de la zona, ja que la platja té el focus de brutícia a l’extrem sud, on desemboca l’anomenat rec del Molí. L’Agència Catalana de l’Aigua es va comprometre a fer anàlisis per esbrinar la procedència de la contaminació i es va comprometre fa un temps a prendre mesures.

De totes les platges de l’Estat, un 0,5% estan considerades insalubres per l’AEMA. Al litoral català només hi ha la del Rec del Molí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li