Demanen mesures a consistoris, ports i costes

0
659

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà demana la reducció o eliminació d’impostos i taxes


L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha acordat actuar proactivament i amb antelació per demanar als consistoris municipals i a les autoritats competents de ports i costes que, de cara als pressupostos del 2021, tinguin en compte la situació que ha viscut i torna a viure el sector, de tancament total. El president de l’entitat, Miquel Gotanegra, considera que «les administracions municipals han de demostrar mesures per al sector davant la insuficiència de mesures d’ajudes directes que arriben provocades pel tancament dels negocis».

Les mesures tenen en compte impostos municipals i sobre els quals l’entitat considera que s’ha de tenir una sensibilització espe cial per les empreses d’hostaleria de la comarca. Es demana la rebaixa o l’exoneració total dels següents tributs i taxes: impost sobre béns immobles (IBI) respecte dels locals i immobles dedicats exclusivament a l’hostaleria; impost sobre activitats econòmiques (IAE); taxes de terrasses, d’aigua i de clavegueram; d’escombraries, i de l’impost sobre vehicles de les empreses del sector. A banda, es vol la mateixa mesura per la taxa per a la utilització privativa o l’aprofitament especial del vol, sòl i subsol del domini públic a favor d’empreses explotadores de serveis de subministraments (concessions municipals o de ports i costes de la Generalitat o l’Estat).

La patronal de l’hostaleria creu que «seria bo tenir una resposta homogènia» i afegeix en el comunicat que «la fa ara perquè no s’entri en els pressupostos del 2021 sense haver considerat aquest escenari». Conclou que reclamarà resposta a les peticions «essencials pel bé d’una activitat clau al territori».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li