Demanen l’aturada d’una macrogranja

0
838

La instal·laciĂł va aconseguir tots els permisos i es va construir perĂČ els ecologistes van portar el cas al TSJC, que el 2007 els va donar la raĂł i va anul·lar els permisos


 

La plataforma IAEDEN-Salvem l’Empordà denuncia que la Generalitat ha aprovat provisionalment l’autorització ambiental d’una macrogranja a Rabós d’Empordà amb capacitat per a 4.805 caps de bestiar.

El tema cueja des del 2003. La instal·laciĂł va aconseguir tots els permisos i es va construir perĂČ els ecologistes van portar el cas al TSJC, que el 2007 els va donar la raĂł i va anul·lar els permisos. L’empresa promotora ho va recĂłrrer al Suprem i el 2011 va tornar a fallar a favor dels denunciants. L’entitat, que hi ha presentat al·legacions, reclama que s’aturi el procĂ©s perquĂš l’equipament continua sense complir amb la distĂ ncia de menys de 1.000 metres del nucli mĂ©s proper, Mollet de Peralada, i «es mantĂ© el risc de contaminaciĂł dels rius Orlina i Merdanç». Els ecologistes sospiten, a mĂ©s, que la granja ha estat funcionant durant aquests anys de manera irregular. Per aixĂČ, l’any 2015 van denunciar els fets als Agents Rurals i ara han demanat l’acta per poder aportar-la i aconseguir parar el procĂ©s.

D’altra banda, l’entitat reclama de nou una moratĂČria a les tramitacions de noves granges i d’ampliacions de les existents a la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li