Demanen carrils bici segurs i una ordenança per regular l’ús de la bicicleta a Figueres

0
1162

El manifest, que compta amb el suport de més d’una vintena d’entitats, reivindica facilitar l’ús de la bicicleta i recull que «Figueres viu un col·lapse de trànsit gairebé permanent».


El confinament per la Covid-19 va obligar a ajornar una bicicletada reivindicativa organitzada per Iaeden Salvem Empordà pel passat 28 de març. L’acte comptava amb el suport de 23 entitats. Per recuperar la iniciativa, des del 5 de juny i fins aquest diumenge, s’ha fet una bicicletada en xarxa per sumar adhesions. La idea és presentar a l’Ajuntament de Figueres el manifest «La bicicleta és la solució» i tots els suports rebuts a través de la xarxa.

El manifest que reivindica facilitar l’ús de la bicicleta recull que «Figueres viu un col·lapse de trànsit gairebé permanent». També s’explica que «es perden moltes hores de feina i de lleure en els embussos» i es fa referència a la contaminació i a la fressa, que perjudiquen la salut de les persones. Per aquest i altres motius es demana a l’Ajuntament que apliqui diverses mesures a favor de l’ús de la bicicleta. S’insta el consistori a crear una xarxa de carrils bici per a la circulació segura de les bicicletes i els patinets; també es demana la pacificació del trànsit allà on no es puguin crear carrils bici i una xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes i patinets. L’altra demanda és la creació d’una ordenança que reguli l’ús d’aquests vehicles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li