Dels 15.000 habitatges que hi ha a l’Escala, 242 són pisos buits

0
725

Hi ha 80 habitatges que són titularitat de bancs i grans tenidors i hi ha 47 immobles que han estat ocupats irregularment


 

L’Escala vol posar fil a l’agulla a un problema del municipi, l’escassa oferta de lloguer per a tot l’any i a preus assequibles. Els pocs habitatges que hi ha per arrendar en aquest moment són a nivell turístic. Per aquest motiu, l’Ajuntament va encarregar un estudi l’any passat a la Fundació Ser.Gi per identificar el volum d’habitatges buits existent al municipi. Segons les dades, dels prop de 15.000 habitatges que hi ha a l’Escala, n’hi ha 272 de buits, és a dir desocupats permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys.

De l’estudi encarregat també es desprèn que no tots els pisos buits podrien incorporar-se d’immedia al mercat, especialment perquè els caldrien obres de rehabilitació o condicionament. D’altra banda, hi ha 80 habitatges que són titularitat de bancs i grans tenidors i hi ha 47 immobles que han estat ocupats irregularment. Dels 192 habitatges buits en mans de particulars, només una vintena de propietaris estan censats a l’Escala.

MESURES. L’objectiu municipal és incrementar la borsa d’habitatges disponibles per a lloguer per a persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social i per això ha posat en marxa un paquet de mesures. Entre aquestes hi ha la previsió de subvencionar als propietaris el 100% de l’Impost de Bens Immobles i de la taxa d’escombraries, la contractació d’una assegurança multirisc durant el període de lloguer, garanties de pagament i assessorament, seguiment i mediació entre les parts. L’Ajuntament també contractarà un tècnic d’habitatge i obrirà l’Oficina de l’Habitatge, com a punt d’informació i assessorament als ciutadans en matèria d’habitatge.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz