Del podi a la BWR a buscar patrocini

0
825

Fa un any, a principi de febrer, l’embarcació GAES Centros Auditivos de l’escalenc Gerard Marín i Anna Corbella deixava enrere un anticicló que els havia mantingut en una eterna expectativa per enfilar camí cap a la meta de la Barcelona World Race, una línia d’arribada que van creuar en un gran i celebrat tercer lloc. “El resultat va ser molt bo i l’experiència molt positiva. Va ser dur i es va fer llarg, vam arribar molt cansats i amb poques ganes de pujar a un vaixell, però tot això ja ha passat i ara ja estic motivat per afrontar nous reptes”, explica el regatista altempordanès.
En la vela l’acompliment de nous objectius no és gens fàcil i està supeditat al suport d’un patrocinador, una figura cabdal alhora de sustentar econòmicament la despesa que comporta una regata transoceànica d’aquestes característiques. Això és ben conegut per Marín, que de passar del podi de la prestigiosa prova afronta ara un nou paradigma “desgraciadament més tranquil”: “En aquests moments no tinc patrocinador i el que toca és buscar-ne un. La BWC es farà el 2018-2019, encara queden tres anys i hi sóc a temps. L’objectiu és fer un bon dossier de cara a trobar patrocinador el 2017”.
Tot i que s’aferra a l’esperança que aparegui aquest desitjat inversor, Marín sap que això no és presa fàcil en un territori en què la vela esportiva no té l’impacte que sí causa en altres països com, per exemple, França. “Aquí, a banda del futbol, els esports minoritaris ho tenim molt difícil, però tenim els nostres atractius i els hem de valorar. Al cap i a la fi del que es tracta és trobar una empresa interessada i que nosaltres podem fer una bona campanya”, diu l’esportista costaner, que especifica que la cerca es troba en una fase molt “embrionària” i que resta a l’espera de veure com es redissenya la prova per posar-se a la feina a partir de la primavera.
La fita del regatista, doncs, és clara i passa per tenir una embarcació a principi de 2017 per poder preparar la competició amb dos anys vista, el que seria “un bon termini”. Paral·lelament, Marín no descarta participar en alguna prova amb tripulació, tot i que reconeix que no li “encaixa” gaire i que de moment no té res tancat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li