De Rabós al gegant asiàtic

0
1712

L’oli d’oliva Clos de la Torre, produït per Oleícola de l’Empordà, s’introdueix per primer cop a la Xina


 

L’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre, produït per Oleícola de l’Empordà, a Rabós d’Empordà, ha aterrat a la Xina. Concretament ha arribat a Hong Kong, on recentment s’ha celebrat la fira Hofex, un esdeveniment líder en els àmbits de l’alimentació i l’hostaleria on l’oli alt-empordanès hi ha pogut assistir a través del seu distribuïdor.

En aquesta fira, precisament, és on s’ha segellat la primera comanda amb destinació al país asiàtic. Ara bé, no serà l’única: pròximament, i durant al llarg d’aquest any, també està previst fer arribar el producte a la ciutat xinesa de Macau.

La fira Hofex està organitzada per Messe Düsseldorf Xina i l’UBM, una de les plataformes de contacte comercial més importants pel sector agroalimentari a Àsia, amb especial influència al sud-est del continent. En aquest sentit, es tracta d’un esdeveniment exclusiu que esdevé una porta d’entrada al mercat xinès.

L’arribada de l’oli local a terres xineses no és una sorpresa. Ja fa dos anys que l’empresa treballa per introduir-se a l’extrem orient, «on creix l’interès pels productes de qualitat i saludables com ara l’oli d’oliva», tal com explica el gerent de Clos de la Torre, Martí Clos.

CREIXEMENT. El mercat de l’oli d’oliva a Hong Kong es troba en constant creixement tot i que el seu consum encara és reduït, tenint en compte que a la cuina local s’usen altres tipus d’oli, sobretot vegetals, i de llavors.

No obstant això, la gran conscienciació que hi ha entre els consumidors de Hong Kong pels productes saludables és una oportunitat que situa el producte local en una destacada plataforma de sortida.

Actualment, Clos de la Torre ven principalment a Dinamarca, el Regne Unit o els Estats Units, i està treballant per exportar el producte a Àustria, Alemanya, Filipines, Singapur, Qatar, Japó o Corea del Sud. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li