De la crisi se’n surt amb un pla

0
956

Ens trobem en una greu crisi sanitària, econòmica i social que requereix actuar amb prudència i moderació però, sobretot, amb sensatesa. Una sensatesa i coherència que molts obliden en la immediatesa i la passionalitat de les xarxes socials però que després practiquen en la reflexió més íntima, quan s’adonen dels sacrificis que hem estat realitzant durant els darrers dos mesos i que potser caldrà demanar moltes explicacions i responsabilitats pels múltiples errors i improvisacions de governs nacionals, autonòmics i locals; però ara segueix sent prioritari continuar salvant vides, salvar l’economia i rescatar ciutadans i famílies. És per aquesta raó que des de Ciutadans, des del primer moment, ens hem centrat a realitzar propostes constructives per sortir de la crisi com més aviat millor. D’aquí que presentéssim al govern de Figueres un pla de reconstrucció i reactivació amb deu línies estratègiques i setanta mesures concretes per ajudar famílies, ciutadans, autònoms, pimes i microempreses.

El pla integral aborda amb decisió el més immediat: salvar les famílies, els ciutadans, la feina, les empreses i els autònoms. La proposta també se centra en els reptes estratègics que han de marcar el desenvolupament a mitjà i llarg termini de la ciutat. En primer lloc, a través de l’impuls d’un paquet de vint mesures econòmiques que ajudin a la reconstrucció i retorn a l’activitat del sector econòmic de la ciutat, perquè les empreses i autònoms han vist greument perjudicada la seva activitat econòmica i s’ha postat al límit la resistència de les seves empreses. Per això considerem necessària la reducció i la flexibilització dels impostos i normatives municipals; també s’han d’obrir línies d’ajudes directes i a fons perdut que proporcionin liquiditat a les empreses i generar altres ajudes retornables. En segon terme, proposem fomentar mesures integrals de rescat a les famílies i ciutadans perquè són centenars els figuerencs que s’han vist afectats per un ERTO, han hagut de baixar la persiana i s’han vist privats dels seus mitjans de vida; estem vivint situacions autènticament dramàtiques. Per això proposem impulsar mesures d’ajuda per al pagament del lloguer o la hipoteca i la reducció de l’IBI, les taxes municipals i altres impostos, perquè ningú es quedi al marge. En tercera instància, cal planificar el futur de la ciutat. Figueres necessita un pla a mitjà i llarg termini que desenvolupi una estratègia que ens torni a situar com a referent comarcal i provincial. Aquesta és una idea permanent de Ciutadans des que vam entrar a l’Ajuntament el 2015. Per aquesta raó, proposem impulsar i intensificar un model de col·laboració publicoprivat que permeti convertir Figueres en una ciutat atractiva per emprendre, per treballar i instal·lar un negoci. A tal efecte, resulta necessari impulsar una agència de comerç, turisme i promoció econòmica, i també una oficina de desenvolupament estratègic que estableixi els objectius d’un pla de ciutat i aprofiti per captar fons nacionals i europeus. Ens cal trobar finançament públic i privat.

Si Figueres sofreix una anomia i estancament és per responsabilitat de tots aquells que l’han governada en els últims 20 anys. La miopia de Convergència o Junts per Figueres, que durant els últims han governat mirant-se el melic, l’oportunisme dels que han governat amb ells –es diguin PSC o ERC– o l’actual intransigència i unilateralitat del govern populista frankestein d’ERC, PSC, CUP i els nous salvadors que adquireixen els pitjors defectes del clientelisme que tant descrèdit provoca en les institucions. Algú creu que el govern actual dominat per populistes, més enllà de la propaganda mediàtica pagada amb els nostres impostos, impulsés la llibertat en matèria social i econòmica?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li