De Casa Perxas a BBVA en 114 anys

0
975

En aquests temps de crisi, de protestes ciutadanes i en què es posa en qüestió el paper de les entitats financeres, sembla agosarat reivindicar la tradició i el paper d’un banc vers un poble. Però tal com es va recordar dimarts a la seu central del BBVA de Figueres, a la plaça de la Palmera, una trajectòria de 114 anys al servei de la ciutadania mereix ser reivindicada perquè parla de moltes coses a la vegada: de la tradició comercial d’una ciutat que fa un segle era qui encapçalava la província, d’una família insigne d’emprenedors com els Perxas i del paper social que l’entitat ha tingut en mirar de revertir a la societat allò que aquesta els ha donat.

Origen:
L’any 1897 un antic empleat de la Banca Jordà, Celdoni Perxas, va decidir fundar el seu propi negoci de banca. Es va establir al carrer Joaquim Caamaño número 6 sota el nom de Perxas, Dorca, Sargatal i Companyia.
Aquesta adreça havia albergat anteriorment altres entitats insignes de Figueres com el Casino Figuerenc i el diari El Ampurdanés.
Arribats al segle XX Celdoni Perxas va morir i el seu fill, Lluís Perxas, va agafar les regnes del negoci juntament amb Alfred Dorca i Quirze Callís. La nova societat va passar a dir-se Perxas, Dorca i Cia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li