Dávila i Castelló s’imposen a l’Olla de Tapis

0
938

La primera edició d’aquesta cursa de trail empordanesa va aplegar un total de 261 participants


El nucli de Tapis, a Maçanet de Cabrenys, es va convertir diumenge passat en l’epicentre del trail a la demarcació gironina, amb la celebració de la primera Olla de Tapis, una mitja marató que va compartir protagonisme amb una prova més curta, el Tupí de Tapis. En total, van córrer per l’entorn empordanès 261 persones.

A la prova reina, de 21,4 quilòmetres de distància i més de 1.000 metres de desnivell positiu, els vencedors finals van ser el veneçolà establert a Figueres, Samuel Dávila (Inverse-Scarpa), amb un temps de 1h40’, i Àngela Castelló (Esports Nabes), amb 2h02’. Dávila va posar un ritme alt i es va poder separar del grup capdavanter, on també hi havia Toti Bes (Esports Nabes), Pep Pagès (Reptes Dr. Soler), Miquel Cruz (Matxacuca) i el corredor local Xavier Llorente. Finalment, el podi en categoria masculina va estar completat per Pagès, segon, i Cruz, tercer.

En noies, el ritme de Castelló va ser infernal, i la vencedora va quedar molt lluny de la jove Abril Torrent (AE Roses) i de la nord-catalana Maud Noutte.
A la prova del Tupí, de 8 quilòmetres de recorregut, els guanyadors finals van ser Hugo Triguero i Bruna Torrenbò.

PRESÈNCIA NORD-CATALANA. La prova alt-empordanesa també va servir per esborrar la frontera entre territoris a favor de la unitat esportiva. En aquest sentit, fins a 86 corredors i corredores de la Catalunya del Nord van prendre la sortida de Tapis. De fet, la pròxima edició de l’Olla de Tapis formarà part del Campionat de Vallespir de curses de muntanya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li