Darrer tast amb Xavier Sagristà

0
503

El darrer sopar del cicle gastronòmic Tast i Tastets que organitza el Castell de Peralada ha convidat avui dimarts a Xavier Sagristà, un cuiner forjat als fogons d’El Bulli (era el cap de cuina) i que des de l’any 94 està al capdavant del restaurant Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós amb Toni Gerez, lloc on ha rebut nombrosos guardons, entre ells una estrella Michelin l’any 96.
Sagristà és un dels cuiners més reconeguts del país que ha destacat sobretot per fer proselitisme de la cuina altempordanesa. Una cuina tradicional que ell s’ha encarregat d’adaptar als nous temps: les llargues coccions a baixa temperatura, la reducció de greixos o el treball sobre les textures tenen per missió, en el seu cas, “alleugerir els plats”, diu. “Et pots menjar uns peus de porc però no necessàriament cal que facis quatre hores de digestió”, explica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li