Danys als cultius per culpa de vaques salvatges de l’Albera

0
1850

Els afectats estan preocupats per les destrosses i perquè els animals ‘campen sense cap control sanitari’


 

Els agricultors d’Espolla ja no poden més. Han decidit denunciar públicament els danys a les seves explotacions «per culpa d’un ramat salvatge de vaques de l’Albera». Lluís Pagès, un dels afectats, explica que aquests animals «campen lliurement sense cap identificació, ens fan malbé els cultius i no tenim cap garantia sanitària». Pagès afegeix: «Com sabem si les femtes que deixen són d’un animal sa o no?».

Els afectats reclamen al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que posi mesures a allò que consideren «deixadesa».

Els animals entren a les nits a les zones de conreu. Una de les últimes incursions va ser fa pocs dies en un olivar d’Espolla. El seu propietari, Marcel Bassegoda, va explicar que això l’obligarà a avançar la collita uns deu dies i que el rendiment de l’oli no serà el mateix que hauria tingut. D’altra banda, alguns mitjans haurien confirmat que hi ha hagut batudes periòdiques per caçar aquests exemplars que no tenen propietari. L’última va ser a l’octubre, amb dues vaques abatudes.

El passat mes de març es va fer públic un projecte transfronterer entre Catalunya i França per promoure la protecció de la vaca de l’Albera, en perill d’extinció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li