Dalí més universal que mai

0
3289

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat el quart tram del Catàleg Raonat de Pintures de Salvador Dalí, corresponent als anys 1952-1964. Aquesta nova publicació, en format digital, és una continuació del projecte de catalogació de pintures que va veure la llum per primera vegada l’any 2004. El catàleg és d’accés universal i gratuït des del web de la Fundació, i disponible en català, castellà, anglès i, des d’ara, també en francès.
El fet de publicar el Catàleg Raonat en línia permet concebre’l com un work in progress que, de manera continuada, es modifica i amplia amb les dades aportades pels equips tècnics de la Fundació Dalí. En la seva elaboració hi
participen el Centre d’Estudis Dalinians, amb la col·laboració dels diferents departaments: Conservació i Restauració, Gerència i els Serveis Jurídics.
Aquest projecte de recerca de caire científic és una de les aportacions més valuoses que la Fundació Gala-Salvador Dalí fa a l’àmbit acadèmic. La catalogació i l’estudi complet de les pintures de Salvador Dalí restarà, doncs, a l’abast de tothom i tindrà, així, una projecció a nivell mundial.
L’objectiu principal és que el Catàleg Raonat esdevingui una eina de consulta imprescindible per a tots aquells que vulguin aprofundir en el coneixement de l’activitat artística del pintor establint, de manera definitiva, el corpus d’obra pictòrica daliniana, per arribar a la catalogació total i exhaustiva de la producció plàstica de l’artista, compresa entre els anys 1910 i 1983. El que es pretén és reunir i compartir una informació acurada i rigorosa de les obres pictòriques de tota la trajectòria artística de Salvador Dalí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li